Witajcie!
Pytanko jak w temacie,jaki olej będzie najlepszy do mojej Gtv?
Jaki najlepiej zalać przy przebiegu 160 tys? Chciałbym zalać jak najlepszy
tylko nie wiem jakiProszę o jakieś propozycje i porady
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrówka
Witajcie!
Pytanko jak w temacie,jaki olej będzie najlepszy do mojej Gtv?
Jaki najlepiej zalać przy przebiegu 160 tys? Chciałbym zalać jak najlepszy
tylko nie wiem jakiProszę o jakieś propozycje i porady
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrówka
zerknij do ogólnego, jest przypięty "temat rzeka..." i tam wszystko wyczytasz o olejach
verdebiancorosso
Dzięki za wskazówkę, popatrzyłem,poczytałem i wychodzi na to ze najlepszy 10W40 i nie powinno się lać innych a ja chciałem zalać 0W40 a tu się okazuje ze niższy niż 10W nie powinno się zalewać belli.Dobrze wiedzieć...![]()
Najlepiej to co proponuje producent Selenia 10W40
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
tylko ciekawe, że Selenia nie ma takich parametrów, jakie są zalecane we wspomnianym temacie![]()
verdebiancorosso
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 01-05-2011 o 00:06
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
u mnie też naklejka i serwisówka pokazuje Selenię, ale ten olej nie ma wszystkich parametrów, jakie są polecane/wymieniane w temacie dot. olejów silnikowych i to jest dziwne, że olej 'oryginalny' jest do bani
verdebiancorosso
nie no do gtv wlał bym jakiegoś schela .
do 156 mobila .
w 147 bym sie zastanowił czy selenią nie zalać ,
a w 166 zdecydowanie castrola .
![]()
---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:13 ----------
aa i jeszcze bym sie zastanowił nad mineralnym przy tym przebiegu !!
![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Panowie to ja już nie wiemShell,Castrol czy Selenia?? Powiem ze myślałem własnie nad Selenią 10W40 bo to oryginalny włoski olej lany fabrycznie
do Fiatów i Alfa Romeo.Mój ojciec w Fiacie grande punto ostatnio przy zmianie oleju dowiedział się ze własnie taki maCiężko było go u nas gdzie kolwiek znaleźć w sklepach ale się udało,na Allegro widzę że jest dostępny... Z drugiej strony ponoć to kiepski olej... Nie wiem co robić,chce zadbać o silnik mojej belli bo jak wiadomo w Gtv dobry olej to podstawa,zwłaszcza że samochód jest użytkowany na co dzień.
Ostatnio edytowane przez Nextassy ; 01-05-2011 o 13:20