Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: SUPER ALFA ROMEO 156SW FULL OPCJA XENON NAVI SKÓRA - wg. sprzedawcy

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie SUPER ALFA ROMEO 156SW FULL OPCJA XENON NAVI SKÓRA - wg. sprzedawcy

hej,

czy ktos może widział tą alfe http://moto.allegro.pl/super-alfa-ro...590427886.html
    Napisałem już do własciciela o wiecej informacji ws. wozu. Zobaczymy co odpisze.
    Ciekawi mnie tez fakt posiadania tych xenonów. Czy takowe były montowane fabrycznie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Patrząc na fotel (jednak to tylko zdjęcie) przebieg raczej oryginalnie jest wyższy. No i dieslem raczej więcej się rocznie robi,z naciskiem na słowo raczej bo auto tylko z fotek znam. Ale w sumie to ładna sztuka.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    hej,

czy ktos może widział tą alfe http://moto.allegro.pl/super-alfa-ro...590427886.html
    Napisałem już do własciciela o wiecej informacji ws. wozu. Zobaczymy co odpisze.
    Ciekawi mnie tez fakt posiadania tych xenonów. Czy takowe były montowane fabrycznie?
    Były takie ksenony na 100%. Wiele GTA takich ma, oraz jeden kolega z okolic Świdnicy z zwykłej międzyliftowej 156. Widziałem na żywo.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dostałem odp od sprzedawcy. W sumie zwykły użytkownik po tym co mi napisał. Nie jakis handlarz.

Jesli moge to wkleje wiecej informacji otrzymanych od sprzedawcy, jakby ktos też sie nią interesował.

"zacznijmy od przebiegu - niestety nie mam żadnych dokumentów potwierdzających jego oryginalność nie jestem pewien również czy można tego dokonać w autoryzowanym serwisie, kiedy ja kupowałem to auto w zaszłym roku, dostałem nr tel do autoryzowanej stacji diagnostycznej w Niemczech gdzie 3 miesiące wcześniej auto odbyło przegląd, po telefonie tam udało mi się dowiedzieć że auto miało wtedy niedużo mniejszy przebieg niż w momencie kiedy je kupowałem zapewniano tam również o jego autentyczności (tyle udało mi się zrozumieć ze średnią znajomością języka niemieckiego), wyjaśnia nam się druga kwestia tj. pochodzenie auta, pochodzi ono z Niemiec. A co do przebiegu to po śladach zużycia wynika, że wskazywana przez licznik ilość dotychczas przebytych kilometrów jest jeśli nie autentyczna to bardzo prawdopodobna.
    Poza mankamentami stylistycznymi widocznymi na zdjęciach, auto nie posiada innych wad lakierniczych.
    W mieście spalanie zamyka się w granicach 6-6,5 l/100 km, zależy od ciężaru nogi przy spokojnej jeździe powinno spaść poniżej 6 l, natomiast w trasie oscyluje w okolicach 5 l/100 czasami trochę mniej czasami więcej. Co do nawigacji, jest ona monochromatyczna, umieszczona w wyświetlaczu od radio, posiada mapę polski na płycie CD która podczas korzystania musi znajdować się w czytniku w radio,na muzykę pozostaje 6 slotów na CD w zmieniarce która znajduje się w bagażniku. Komendy nawigacji są również w języku polskim

W razie jeszcze jakiś pytań proszę o maila lub telefon. Po weekendzie majowym auto prawdopodobnie będzie można również zobaczyć w Lublinie."

Mnie zastanawia tylko to spalanie? Takie niskie, to raczej trzeba delikatnie sie z pedałem obchodzic? Ale mniejsza o to, ja raczej sobie odpuszcze tylko i wyłącznie ze wzgledu na OC, które by mnie chyba zjadło. Chciałbym 2.4jtd, ale OC i cena paliwa powoli zaczyna byc już zauważalna w domowych rachunkach...

Wiec, mysle że można z tym człowiekiem na spokojnie porozmawiac, a nie tak jak ostatnio byłem w komisie to zostałem delikatnie mówiąc najpierw olany, później widziałem jak zaczynają cos mataczyc gdy wyjąłem laptopa i miernik lakieru. Skończyło sie na tym, że nie opuszczali mnie na krok, poprostu patrzyli mi na rece gdzie grzebie, abym czasem za głęboko nie zagrzebał

---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

pomijajac już te wady lakiernicze, które można usunąc to jeżeli auto nie miało przygód blacharsko-lakierniczych mysle, że mógłbym nawet sie przejechac obejrzec osobiscie Tylko widze, że na tylniej klapie nie ma oznaczeń typowych dla 156. Czyżby to poprzedni własciciel ich nie chiał, czy jednak było cos robione? Jak to własciwie było z tym? Była możliwosc, aby ktos w momencie kupna w salonie niechiał takich emblematów?
    Ostatnio edytowane przez majster ; 01-05-2011 o 19:05

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Nie wiem, może się nie znam -ale mnie zastanawia cena 4.150, 00 zł za rok produkcji 2002. Analizując ceny na allegro nasuwa się tylko jedno stwierdzenie - kupić by sprzedać z zyskiem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Nie wiem, może się nie znam -ale mnie zastanawia cena 4.150, 00 zł za rok produkcji 2002. Analizując ceny na allegro nasuwa się tylko jedno stwierdzenie - kupić by sprzedać z zyskiem.
    Aktualna cena
    4 250,00 zł
    Cena minimalna nie została osiągnięta.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

no fakt nie doczytałem dokładnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Mnie zastanawia tylko to spalanie? Takie niskie, to raczej trzeba delikatnie sie z pedałem obchodzic? Ale mniejsza o to, ja raczej sobie odpuszcze tylko i wyłącznie ze wzgledu na OC, które by mnie chyba zjadło. Chciałbym 2.4jtd, ale OC i cena paliwa powoli zaczyna byc już zauważalna w domowych rachunkach...

Wiec, mysle że można z tym człowiekiem na spokojnie porozmawiac, a nie tak jak ostatnio byłem w komisie to zostałem delikatnie mówiąc najpierw olany, później widziałem jak zaczynają cos mataczyc gdy wyjąłem laptopa i miernik lakieru. Skończyło sie na tym, że nie opuszczali mnie na krok, poprostu patrzyli mi na rece gdzie grzebie, abym czasem za głęboko nie zagrzebał

---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

pomijajac już te wady lakiernicze, które można usunąc to jeżeli auto nie miało przygód blacharsko-lakierniczych mysle, że mógłbym nawet sie przejechac obejrzec osobiscie Tylko widze, że na tylniej klapie nie ma oznaczeń typowych dla 156. Czyżby to poprzedni własciciel ich nie chiał, czy jednak było cos robione? Jak to własciwie było z tym? Była możliwosc, aby ktos w momencie kupna w salonie niechiał takich emblematów?

Co do spalania:
    Ja na trasie w 2.4 mjet osiągam 6 litrów a jeżdzę spokojnie. W mieście poniżej 7,5 nie schodzę. Identycznie miałem w 2.4 10V JTD w Lybrze.

Co do oznaczeń:
    W salonach można było kupić 3 wersje oznaczeń
    1. Model/Silnik
    2. Model
    3. Brak oznaczeń
    Ja mam na ten przykład sam model. Ale dla spokoju miernikiem bym sprawdził
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Robert86
    Gość

Domyślnie

Gadałem z gościem.
    Do oddania za około 16 000 zł.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Kiera niepowycierana moze swiadczyc o autentycznosci przebiegu. A jesli chodzi o 2.4 JTD 136KM to spotkalem sie z opinia, ze spalanie ma nizsze niz 1.9 Mjtd 16v.
    Ostatnio edytowane przez JackDaniels ; 08-05-2011 o 23:57