Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: [146] Centralny zamek.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie [146] Centralny zamek.

Nie wiem czy jest to normalne czy tez nie ale mam taki problem.
    Po ostatnich mrozach centralny zamek raz działał raz nie. Po nagrzaniu wnętrza wszystko chodziło normalnie. Od jakiegoś czasu przycisk od zamka w drzwiach kierowcy przestał sterować centralnym zamkiem. Natomiast w drzwiach pasażera przycisk zamyka wszystkie drzwi.
    Natomiast po zamknięciu drzwi pilotem wszystkie zamki się ryglują.
    Tak więc nie działa tylko sterowanie z drzwi kierowcy. I moje pytanie czy to jest wina samego przycisku czy tez centralki w drzwiach ?

QBUS
    Gość

Domyślnie Re: Centralny zamek.

Cytat Napisał Lesio
    Nie wiem czy jest to normalne czy tez nie ale mam taki problem.
    Po ostatnich mrozach centralny zamek raz działał raz nie. Po nagrzaniu wnętrza wszystko chodziło normalnie. Od jakiegoś czasu przycisk od zamka w drzwiach kierowcy przestał sterować centralnym zamkiem. Natomiast w drzwiach pasażera przycisk zamyka wszystkie drzwi.
    Tak więc nie działa tylko sterowanie z drzwi kierowcy. I moje pytanie czy to jest wina samego przycisku czy tez centralki w drzwiach ?
    Trzeba to sprawdzić, ale tam przycisk raczej jest po prostu podłączony jakimś cięgnem do zamka (cały zamek + siłownik + kontrola są zaszyte w jednym elemencie). Rok temu za kompletny zamek w ASO (paliło mi bezpieczniki) dałem 200 złotych razem z przełożeniem (sam zamek jakieś 150 złotych). Tylko musiałem czekać około tygodnia, aż sprowadzą z Włoch.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Spox, tylko jak zamykam pilotem to przycisk normalnie sie zamyka, nie można nim tylko manulanie zaryglować drzwi. ;//

QBUS
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Spox, tylko jak zamykam pilotem to przycisk normalnie sie zamyka, nie można nim tylko manulanie zaryglować drzwi. ;//
    Rozbierz tapicerkę i zobacz - nie jest to trudne robiłem to sam parę razy :wink: .

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Pewnie tak zrobie tylko nie wiem do czego sie tam dobrać. ;//

QBUS
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Pewnie tak zrobie tylko nie wiem do czego sie tam dobrać. ;//
    Spoko - jak już rozbierzesz tapicerkę to zobaczysz sam jak tam wygląda - w zasadzie od klamek i rygielka idzie parę cięgiełek do zamka, łatwo będzie się wyznać czy to przycisk czy zamek (chociaż ja obstawiam jednak, że padł moduł lub jakieś jego połączenie do centralki dający impuls o tym, że trzeba odpalić zamykanie). U mnie też mrozy uszkodziły zamek (tylko pasażera).

Uszatek
    Gość

Domyślnie

Tak a'propos tematu centralnego.....

Gdzie w 146 szukać samej centralki???? Zamykanie mam tylko z kluczyka, bo z panela w podsufitce coś mi wyleciało i pitol nie działa. Ale nie to jest problemem.
    Wracając ze Świąt, wpakowałem sie w straszne dziury na dodze, centralny się sam zamknął i po ptokach. Nie działa z kluczyka, ale przy odpinaniu klemy, bądz bezpiecznika, wszystkie 4 furtki odzywają się, ale nie zamykają. Wnioskuję że wyskoczyl kabel, tylko czy z masterów czy z centralki???????? Gdzie jej szukać ????

QBUS
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Uszatek
    Tak a'propos tematu centralnego.....

Gdzie w 146 szukać samej centralki???? Zamykanie mam tylko z kluczyka, bo z panela w podsufitce coś mi wyleciało i pitol nie działa. Ale nie to jest problemem.
    Wracając ze Świąt, wpakowałem sie w straszne dziury na dodze, centralny się sam zamknął i po ptokach. Nie działa z kluczyka, ale przy odpinaniu klemy, bądz bezpiecznika, wszystkie 4 furtki odzywają się, ale nie zamykają. Wnioskuję że wyskoczyl kabel, tylko czy z masterów czy z centralki???????? Gdzie jej szukać ????
    W podsufitce to zdaje się montowany był tylko czujnik do pilota i alarm. Sama centralka do sterowania centralnym jest w skrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami i jest trochę większa od normalnego przekaźnika.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie Re: Centralny zamek.

Cytat Napisał Lesio
    Od jakiegoś czasu przycisk od zamka w drzwiach kierowcy przestał sterować centralnym zamkiem. Natomiast w drzwiach pasażera przycisk zamyka wszystkie drzwi.
    Samo sie dziś naprawiło. Ot tak.

Uszatek
    Gość

Domyślnie

A moje objawy ustąpiły po psiknięciu płynem CTR na wtyczki centralki......
    Dzięki QBUS że mnie oświeciłeś w kwestii lokalizacji