Strona 29 z 135 PierwszyPierwszy ... 19202122232425262728293031323334353637383979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał tomek242 Zobacz post
    Oj mogło by się dziać i te pytania, dlaczego w nim nic nie stuka, dlaczego biegi tak łatwo się zmieniają....
    I dlaczego Golfy i Fordy tak irytują niektórych właścicieli Alf Romeo.

Cóż, mimo mojej awersji do VW trzeba przyznać, że auta porządnie mają zbudowane i nie ma co się uciekać do argumentów "a u Was murzynów biją" bo nie ma auta któremu nie można czegoś zarzucić.

Samo elektryzowanie może wpieniać, a sam schemat wsiadania czy książkowy ubiór to nie jest dobra rada, bo mnie w 164 nic nie elektryzuje- ani welurowej, ani skórzanej. To samo w Safranach, XMach, Mercedesach nawet 190kach, za to jak wsiadam do Golfa matki, Bory kolegi, Opli oraz Fiatów to jestem porażony prawie przy każdym kontakcie z karoserią i nie utożsamiałbym tego z welurem vs skóra, bo auta które mnie nie rażą też posiadają welur.

Może moje.... kurde...bioenergie czy inny shit typu wewnętrzna energia, nie jest tożsama z tamtymi autami.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

To są opowieści o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem...
    Mnie w Julce nic się nie elektryzuje, w Passacie co chwilę były bomby. Skończmy ten OT.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Nie żebym jakoś się czepiał Ale wczoraj po umyciu Julki tak się przyglądałem jakości spasowania elementów .... i ukuło mnie w oczy że chromowana listwa okalająca szyby oraz drzwi wcale się ze sobą nie schodzi w moim egz.
    Nie wiem jak jest w innych - do tej pory nie zwróciłem uwagi - ale u mnie miedzy przednimi a tylnymi drzwiami górna część tej chromowanej listwy rozjeżdża się o około 0,5 cm. Nie wygląda to dobrze
    Zdjęcie może tego tak nie oddaje bo odległość od auta jest spora - z bliska to około 4mm różnicy - więc nie taki detal... dodatkowo szpara miedzy przednimi drzwiami a błotnikiem też do idealnych nie należy.

Kolejne zdjęcie na którym też nie z bliska ale widać jak załmuje się światło

Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 09-05-2011 o 13:22

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Ok macie racje ze nie ma co sie wyszukiwac trzaskow itp... od dzisiaj pisze tylko jezeli nastapi powazna usterka !!!! a narazie BRAK i na liczniku 20tys wybilo...

Oswiecilo mnie po tym jak wczoraj ogladalem nowe mitsubishi asx i colta u kuzynow ktorzy sie kochaja i mowia ze mitsubishi to najlepsze auta na swiecie... mialem okazje sie z nimi wyklocic
    W porownaniu z Julka to chlopaki nie wiedzieli co powiedziec... nie chodzi o sam wyglad ale nawet porownujac materialy to tam dopiero nie oszczedzali PLASTIKOW... po prostu tragedia w kazdym miejscu szczegolnie colt... nie mowie jak te auta juz "trzeszcza" i to po 3 miesiacach....

Pozdrawiam wszystkie JULKI i przepraszam za "smieszne moje posty na forum".... od dzisiaj tylko powazne tematy
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 09-05-2011 o 17:18

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Do tego mitsu to mała pułapka jeśli chodzi o części zamienne. Czytałem porównanko kilku kompaktów(jakiś tam zestaw zużywających się części). Z benzyn serwis np. bravo kosztował 16 tys zł lancer 32 tys zł w dieslach jeszcze większa różnica 13 tys/40 tys zł.
    Zerknijcie sami:
    http://moto.pl/MotoPL/1,88571,888007...wisowaniu.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Nie żebym jakoś się czepiał Ale wczoraj po umyciu Julki tak się przyglądałem jakości spasowania elementów .... i ukuło mnie w oczy że chromowana listwa okalająca szyby oraz drzwi wcale się ze sobą nie schodzi w moim egz. Nie wiem jak jest w innych - do tej pory nie zwróciłem uwagi - ale u mnie miedzy przednimi a tylnymi drzwiami górna część tej chromowanej listwy rozjeżdża się o około 0,5 cm. Nie wygląda to dobrze Zdjęcie może tego tak nie oddaje bo odległość od auta jest spora - z bliska to około 4mm różnicy - więc nie taki detal... dodatkowo szpara miedzy przednimi drzwiami a błotnikiem też do idealnych nie należy. Kolejne zdjęcie na którym też nie z bliska ale widać jak załmuje się światło
    Witam, Ja mam tez podobny przypadek ale nie wiem czy jest sens to poprawiac...widac to troszke okolo 2 mm niedopasowane...pod klapka od paliwa co najdziwniejsze jest moze to ze zderzak rowno sie schodzi kolo tylnich swiatel,wszystko jest rowno, ale za to brakuje na dole zaraz nad opona okolo 2mm gdzies... tak jakby rozmiar inny ale ja na to przymykam oko...akurat u mnie nie jest to ta czesc autka na ktora sie zwraca uwage... Ja bede zakladal listwy chromowane nie dlugo bo mam zwykle gumy, wiec nie wiem jak to powinno wygladac jezeli sie ma chromy, ale u mnie schodzi sie rowniej napewno.....

pozdrawiam
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	227162_202893933083166_100000876816736_480908_5049608_n.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	28.6 KB
ID:	25523  
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 11-05-2011 o 00:24

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Niespasowanie uszczelek nie powinno dziwić w końcu montują je młotkiem ;-). Polecam filmik z linii montażowej mito.
    http://www.youtube.com/watch?v=-He4g5c3ecU
    2 minuta 39 sekunda.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 09-05-2011 o 18:06

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

No to u mnie ktoś z tym młotkiem przedobrzyl oj zbiera się tego u mnie trochę ( felge jedna tez mam nie dokładnie polakierowana) przy wizycie odnośnie skrzyni ASO dostanie listę

Auto generalnie fajne ale tyle niedorobek w nowym samochodzie pierwszy raz widzę (przynajmniej w moim egz.)

Krzywe uszczelki
    Wady lakiernicze
    Wada lakiernicza felgi
    Nieszczęsna skrzynia

I nie czepiam się jakiś plastikow czy rezonujacego glosnika
    Ot w moim przypadku kiepsko w porównaniu do moich doświadczeń to wyszło
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 09-05-2011 o 18:36

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Jabolek co do zderzaka to to jest bardzo miękkie tworzywo mocowane w wielu punktach (śruby zaczepy) tak że można go "naciągać" w różnych kierunkach i prawidłowo ustawić. No chyba że jest tak jak kumpel mówił (robi zderzaki do pandy) że jak im sie spieszyło to tak podkręcili "linię" że wyciągali zbyt gorące z wtryskarki i się krzywiły. Listwy chromowane w oryginale są wprasowane w uszczelkę i trzeba wymienić raczej jako całą część. No chyba że myślisz o tych sprzedawanych na metry samoprzylepnych ale efekt raczej marny.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 09-05-2011 o 18:58