miał ktoś objaw uruchamiania absu prz b lekkim i powolnym dohamowywaniu - np przed skrzyżowniem. Dzieje się to co jakiś czas a wcale koło nie jest w poślizgu. Co to może być.
miał ktoś objaw uruchamiania absu prz b lekkim i powolnym dohamowywaniu - np przed skrzyżowniem. Dzieje się to co jakiś czas a wcale koło nie jest w poślizgu. Co to może być.
Koła masz tej samej średnicy na przodzie/tyle?
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Ja ostatnio mam problemy z hamulcami. Bardzo szybko włącza się ABS i często mam "puste" serwo. Jak hamuję bez jednoczesnego zwalniania silnikiem to ewidentnie coś się dzieje ze wspomaganiem i włącza się ABS. Mam słabą efektywność hamowania.
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
koła mam wszędzie takie same, opony też prawie nówki, dziwne wrażenie, przy 5 km/h włącza się ABS, muszę odpuścić i nacisnąć jeszcze raz...
Jeśli masz możliwość połączyć się z komputerem ABS to sprawdź czy otrzymuje odpowiednie informacje o prędkości kół. Sprawdź też czy koła zębate i czujniki nie są nadmiernie zabrudzone.
Miałem bardzo podobnie przy powolnej jeździe z górki i hamowaniu czuć było że ABS zaczyna działać mimo że nie było poślizgu u mnie przyczyną było tylne łożysko które miało luzy i powodowało błędne odczyty prędkości koła.
to nie koło zębate![]()
tam jest gładko tylko brud się układa w takie psaki w miejscach własnie magnesów ... :-) u mnie było to samo wyczyściłem i jest ok ... choć nie można wykluczyć że padł czujnik abs
wyczyść i może będzie ok
Może to nie jest koło zębate, ale sądziłem że łatwo załapiecie o co chodzi skoro pisałem też o czujnikach ABS![]()