Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Kluczyk do alarmu-alarm nie reaguje

szubi
    Gość

Domyślnie

tak właśnie czytam o kluczyku od alarmu i mam kilka pytań do was panowie pierwsze pytanie jest następujące czy w każdej 166 występował fabryczny alarm? oraz następne pytanie co się w sumie wiąże z pierwszym jeśli tak to gdzie występuje włączenie/wyłącznik tegoż alarmu mam 166 2,5 V6 z 1998roku i ni za cholerę nie mogę zlokalizować tego alarmu może ktoś coś wie ?

sylwiusz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szubi Zobacz post
    tak właśnie czytam o kluczyku od alarmu i mam kilka pytań do was panowie pierwsze pytanie jest następujące czy w każdej 166 występował fabryczny alarm? oraz następne pytanie co się w sumie wiąże z pierwszym jeśli tak to gdzie występuje włączenie/wyłącznik tegoż alarmu mam 166 2,5 V6 z 1998roku i ni za cholerę nie mogę zlokalizować tego alarmu może ktoś coś wie ?
    1. nie każda ma alarm
    2. po otwarciu bagażnika po prawej stronie przy schowku i nadkolu powinieneś mieć czarny kapselek zdejmujesz go i masz włącznik pod kluczyk jeśli oczywiście masz alarm

Paranoiks
    Gość

Domyślnie

Ano waśnie...
    Otwieram bagażnik, patrzę na nadkole, czarnej klapki nie ma - jest dziura po niej.
    Do auta dosataem też kluczyk, który wg instrukcji obsugi wygląda na ten od centralki alarmu (więc chyba fabrycznie byl?), czujki są, dioda na desce jest.

Po odgięciu tapicerki z bagażnika (tam gdzie jest otwór na kluczyk centralki) jest pustka. Nic tam nie ma.

Możliwe że któryś z poprzednich waścicieli wymontowal przelącznik z kluczykiem, ale jak to sprawdzić?

Dla jasności dodam, że dioda po wciskaniu pilota nie reaguje (chyba nie ma synchro pilot-centralka to też muszę ogarnąć).

Może ktoś ma jakąś koncepcję

AVE!

PS przepraszam, ale mi coś "ł" nie dziala :-/
    Ostatnio edytowane przez Paranoiks ; 15-12-2010 o 18:09 Powód: klawiatura nie dziala poprawnie

zgrad
    Gość

Domyślnie

Powiedzcie mi prosze, gdzie się wyłączą/włącza ten alarm? Nie moge tego nigdzie znaleźć. Mam niedziałający od zakupu. Jutro wymienię 3 bezpieczniki-podobno 5, 10 i 17 pod kierownicą. Możliwe też, że w ogóle nie było fabrycznie tego alarmu, bo to rodowita włoszka, aczkolwiek wole sprawdzić i usprawnić jeżeli takowy jest.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał zgrad Zobacz post
    Powiedzcie mi prosze, gdzie się wyłączą/włącza ten alarm?
    No właśnie w bagażniku się wyłącza, tak jak napisane w poście wyżej (klapka na prawym nadkolu). W instrukcji auta jest to zresztą ładnie opisane. No, chyba, że nie ma fabrycznego alarmu...