Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

MITOholik
    Gość

Domyślnie

Dzięki , mam nadzieje że nie za późno te pytanie bo wiem że poranne temperatury są coraz wyższe ;]

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 78KM Progression

Domyślnie

Wam też tak troszkę muli na 2gim biegu? Możliwe że za nisko na obroty kręce, ale wątpie. Najgorsze przyspieszenie, ogółem taka "dziura" jest na drugim biegu :\

alanowy
    Gość

Domyślnie

Witam,
    mam MiTo od 10.2010 (rocznik 2008) i poza odpryskiem lakieru na progu wszystwko właściwie okej. Gwarancja na lakier to 36 miesięcy, więc luz.
    Problemem jest natomiast to, że na II lub III biegu, kiedy przyspieszam obroty jakby na chwilę stają w miejscu, na sekundę powstaje taka "dziura", po czym odpuszcza i auto jedzie normalnie. Jest przy tym taki dźwięk, jak przy tzw. "zrywach", które kiedyś robiło się na rowerach bmx Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być? Wątek dotyczy MiTo, a nie chciałem śmiecić nowym tematem... Gwarancja skończyła się 17.04.2011 roku, a w Carserwisie w Warszawie (gdzie autko było kupione) wycenią to pewnie bardzo słono.

Proszę o pomoc

Użytkownik Ogier Avatar Wieri
    Auto
    MiTo QV

Domyślnie

A jak z poziomem hałasu przy prędkościach > 120 km/h? Też tak bardzo świszczy wam powietrze przy szybach (u góry, gdzie nie ma ramek) ?

alanowy
    Gość

Domyślnie

nie, wcale nie jest tak głośno. a znasz może odpowiedź na mój problem?

MITOholik
    Gość

Domyślnie

Coś świszczy tyle że tylko od strony kierowcy, podejrzewam albo szparę przy łączeniu drzwi-słupek karoserii albo gdzieś przy lusterku, A czy macie coś takiego że przy skręcie z wrzuconym kierunkowskazem, gdy wraca się do normalnej pozycji w kierownicy (tj w kolumnie kierownicy) coś dosłownie STRZELA!!??
    Ostatnio edytowane przez MITOholik ; 10-05-2011 o 07:08 Powód: ort

Mila
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MITOholik Zobacz post
    Dzięki , mam nadzieje że nie za późno te pytanie bo wiem że poranne temperatury są coraz wyższe ;]
    Mitoholiczku, niestety nie zaobserwowałam u siebie tego co pojawiało się u Ciebie.

MITOholik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mila Zobacz post
    Mitoholiczku, niestety nie zaobserwowałam u siebie tego co pojawiało się u Ciebie.
    Dzięki, myślałem że się uda bo przez parę dni temp. oscylowała w tych zakresach.
    Ale dziękuje za zainteresowanie

Mez
    Gość

Domyślnie Re:

Cytat Napisał alanowy Zobacz post
    Witam,
    mam MiTo od 10.2010 (rocznik 2008) i poza odpryskiem lakieru na progu wszystwko właściwie okej. Gwarancja na lakier to 36 miesięcy, więc luz.
    Problemem jest natomiast to, że na II lub III biegu, kiedy przyspieszam obroty jakby na chwilę stają w miejscu, na sekundę powstaje taka "dziura", po czym odpuszcza i auto jedzie normalnie. Jest przy tym taki dźwięk, jak przy tzw. "zrywach", które kiedyś robiło się na rowerach bmx Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być? Wątek dotyczy MiTo, a nie chciałem śmiecić nowym tematem... Gwarancja skończyła się 17.04.2011 roku, a w Carserwisie w Warszawie (gdzie autko było kupione) wycenią to pewnie bardzo słono.

Proszę o pomoc
    Witam. Wydaję mi się, iż "problem" jest znany i jest to całkiem normalne. Zachęcam do odwiedzenia strony forum alfamitoclub.it. Sprawdź czy objawy opisane w wątku: http://forum.alfamitoclub.it/en/jtdm...al-cofano.html, odpowiadają Twojemu "problemowi". Na stronie 2 znajdziesz nawet ten "dziwny" dźwięk - Clip07.zip (mi otwierał się po rozpakowaniu tylko w WinAmp'ie). Pozdrawiam, Mez

alanowy
    Gość

Domyślnie

dzięki za zainteresowanie, ale mój problem jest chyba trochę inny. na szczęście ostatnio jeździ lepiej.