Strona 30 z 135 PierwszyPierwszy ... 20212223242526272829303132333435363738394080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Nie żebym jakoś się czepiał Ale wczoraj po umyciu Julki tak się przyglądałem jakości spasowania elementów .... i ukuło mnie w oczy że chromowana listwa okalająca szyby oraz drzwi wcale się ze sobą nie schodzi w moim egz.
    magia italii
    zobacz jak są spasowane cromy...
    u mnie maska jest beznadziejnie spasowana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Jabolek co do zderzaka to to jest bardzo miękkie tworzywo mocowane w wielu punktach (śruby zaczepy) tak że można go "naciągać" w różnych kierunkach i prawidłowo ustawić. No chyba że jest tak jak kumpel mówił (robi zderzaki do pandy) że jak im sie spieszyło to tak podkręcili "linię" że wyciągali zbyt gorące z wtryskarki i się krzywiły. Listwy chromowane w oryginale są wprasowane w uszczelkę i trzeba wymienić raczej jako całą część. No chyba że myślisz o tych sprzedawanych na metry samoprzylepnych ale efekt raczej marny.
    Wiem wymiana tych listw kosztuje sporo okolo 4000tys... ale za to juz bedzie fajnie wygladac
    Zastanawiam sie nad wymiana niektorych elementow na karbonowe...ale nie wiem czy jest sens, nie mowiac juz ze to dopiero troche w kieszen zaglada.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie Pierwsza i ostatnia Alfa

Tylko poważnie ma być? A proszę bardzo. Zasadniczo po ostatniej serii usterek doszedłem do stanu wrzenia. To jest moja pierwsza i ostatnia Alfa.

Jak mi zejdzie trochę ciśnienie, to opiszę tu szerzej, generalnie ostatnie problemy wynikły chyba z niezbyt rzetelnej naprawy w Carserwisie. To będziemy ustalać. W każdym razie auto wraca do serwisu, gdzie zresztą nie bardzo chcą zdiagnozować mój problem z czwartym biegiem, no bo to trzeba przekroczyć 100 kmh, a ja eskaluję sprawę w Bielsku. Jutro dzwonię do Turynu i będę ustalał listę osób które zechą mi pomóc w eskalacji, bo mam już dość gadania z szeregowcami.

Jako, że mam w życiu lepsze rzeczy do robienia, niż patrzenie jak mi się gotuje płyn chłodzący, czy jak puszcza zaczep maski przy prędkości bliskiej 200 kmh (pierwszy tylko, całe szczęście), a potem użeranie się z dealerem i producentem, aby łaskawie się tym zajęli, to rozważam kupno innego auta i sprowadzenie sprawy Giulietty do ustalenia kwestii kto łyknie koszt wypowiedzenia leasingu i utraty wartości. Być może przy pomocy sądu i mediów.

Albo okleję to i będę parkował rotacyjnie przed każdym z trzech warszawskich dealerów. I niech sobie niszczeje reklamując włoską jakość i sportowego ducha.

Zrobię osobny wątek, jak będę miał czas, opisując swoje perypetie. Piękne auto, ale jakość żenująca, serwis posprzedażowy takoż.
    Ostatnio edytowane przez milleniusz ; 11-05-2011 o 19:37

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Jak mi zejdzie trochę ciśnienie, to opiszę tu szerzej, generalnie ostatnie problemy wynikły chyba z niezbyt rzetelnej naprawy w Carserwisie.
    Kolego ja w Cars.... toczyłem prawdziwe boje - jak Polacy pod Kircholmem. Brnij do przodu, wyciągaj działa tylko tak coś załatwisz.
    Już o kilka spraw tam walczyłem (tak trzeba to nazwać bo udowodnienie czegokolwiek to batalia).

Co do Alfy to kilka rzeczy może wkurzyć to prawda. Rzetelny serwis powinien załatwiać sprawy profesjonalnie i podchodzić do problemów z należytą uwagą - oferując z własnej inicjatywy w przypadku powstania "kwasu" jakieś fajne gratisy w porozumieniu z FAP (darmowy przegląd itp.). Wszystko było by załatwione profesjonalnie i bez napięć pośladków. A tak jest przepraszam za słownictwo "dupa wzdęta".

Na Ps'ie jak zrobisz solidną zadymę to może przegląd gratis dostaniesz - ja dostałem, tylko suma sumarum szkoda nerwów...

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Mi nie zależy na gratisach, czy jakiś rekompensatach. Kupiłem sobie drogą zabawkę, która nie spełnia swojej funkcji. Chyba będę chciał im oddać to auto, nawet jeśli stracę kilkadziesiąt tysięcy, czy miałbym się o nie sądzić latami. Generalnie poziom wk---nia mam wielki, a wtedy jestem zdolny do nieracjonalnych czynów. Ale widzę, że może lepiej od razu założyć sprawę, czy jakieś pismo procesowe wysmarować...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Niestety mam podobne odczucia co do jakosci tej zabawki, to jest pierwszy i ostatni raz z AR i cala ta pseudo sportowa wloszczyzna. Byc moze kogos ten samochod jego jakosc zadowala , osobiscie jednak dzis wydalbym te pieniadze zupelnie inaczej. Choc faktycznie auto jest piekne.
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 11-05-2011 o 22:04

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Generalnie k***** przyko, bo powinni przyłożyć się do jakości która mnie też rozwala.
    W innym poście napisałem, że moją Alfę składali chłopcy oglądając mecz w fabryce - po prostu kontroli jakości nie ma i tyle.

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Luzik, właśnie piszę maila do panów z Carserswisu, z kopią do prezesa i 3 członków zarządu tej grupy. W piątek zostawiam im auto z pismem, które wyślę jednocześnie do leasingodawcy, do Bielska i do Turynu. A potem jadę na urlop. Nie wiem, czy odbiorę od nich to auto po urlopie. Może kupię nowe.

PS. Próbowałem cię nieśmiało ostrzegać... : )

---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

PPS. Na urlop jadę do Włoch, planowałem to już dawno, może powinienem przebukować, jak już idę po całości...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Chłopaki, nie żartujcie, ja mam za 2 tygodnie odbiór, a już się zastanawiam, czy na pewno chcę .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Arkadius
    Gość

Domyślnie

Ja odbieram swoją za tydzień i się nie martwię. To tylko samochód, będzie się psuł to się go sprzeda - będzie jeździł dobrze to dalej będę się cieszył z jego posiadania