Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Temat: 159 czy opel signum ?

qwertus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał emiloss19 Zobacz post
    generalmie chcialem dowiedziec sie czy 159 jest samochodem praktycznym np,. zamontowanie fotelika dla dziecka ? czy jest to wygodne i czy 159 nadaje sie jako samochod rodzinny , bo jak wiemy 156 w sedanie która jeszcze do nidawna posiadalem do praktycznych samochodów nie należy ...
    To zależy od tego ile masz wzrostu, ja jestem dość wysoki a i tak siedzi za mną roczny syn (kwestia przymierzenia się). Jeśli o praktyczność chodzi, to największą wadą jest wysoki próg w bagażniku (mówię o SW), ale cóż, albo wygląda, albo jest praktyczne

Wybór prosty - AR.

emiloss19
    Gość

Domyślnie

ja szukam wlasnie SW 150 konnego diesla rok 2007 2008 . ten próg jest dosyc wysoki . a czy montaż fotelika dla dziecka jest wygodny?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Insignia ST 2.0DTH; MiTo 1.4TB155KM

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Nie wiem, opla nie miałem )

Decyzja zapadła? Czy tak jeszcze z rok będziemy pisać?
    Ja miałem i mam

A miałem właśnie Signum 1.9 CDTI i byłem bardzo zadowolony. Ale do czasu jak sie zaczęło psuć - sprzęgło, dwumasa, CIM... tak około 150tys przebiegu trzeba w diesla włożyć i potem znowu można jeździć

Teraz mam zamiar kupic MiTo i wszystkich którzy maja chwilkę proszę o opinię auta na które padło
    http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...e_o_opnie.html

Misiek1
    Gość

Domyślnie

Od dłuższego chwili zastanawiam sie nad choc jednym aspektem w którym Signum mógłby przewyższyć 159.Nic mi niestety nie przychodzi do głowy.Miałem w życiu kilkanaście samochodów, ale 159 to moje największe motoryzacyjne zdziwienie.Kupując myslałem,że jest to ciut lepsza 156,natomiast 159 to milowy krok Alfy w dziedzinie jakości i trwałości.Jeżeli trafisz oczywiscie na odpowiedni zadbany egzemplarz bedziesz mega zadowolony!!!!

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Misiek1 Zobacz post
    Od dłuższego chwili zastanawiam sie nad choc jednym aspektem w którym Signum mógłby przewyższyć 159
    Funkcjonalność tylnej kanapy chociażby... + miejsce na nogi

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

tak po prawdzie to... signum jest autem praktycznym i mocnym, rodzinnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Choć nietanim w utrzymaniu...
    159 to jednak auto lifestylowe, miejsca nie ma tam za wiele, mimo, ze buda jest obszerna wymiarowo... Powiem tak: jestes pragmatykiem i masz zonę pragmatyczkę, nie bujaj się po forach alfy ale kup signum i zapomnij o rozkoszy. Będziesz miał dobry, rzemieślniczy samochód.
    Jesli jednak chcesz czuć się, jak mężczyzna z charakterem i finezją, nie wahaj się. 159 to wybór dla ciebie.

To w ogóle, wybór swiatopoglądowy. Dwie rózne bajki. Wiem to, bo od lat używam w rodzinie zarówno AR jak i Opli. Niedawno zaczałęm ujeżdzać nowiutką insignie CDTI. Złego słowa nie powiem, na rodzinne wakacyjne wyjazdy tylko Opel. Vectrą, poprzednikiem, zjechałem cały kontynent wzdłuż i wszerz. Nigdy mnie nie zawiódł. A miejsca tyle, ze w bagazniku moglem przemycać małego słonia z zoo do zoo.
    Ale na codzień jezdze AR. I wtedy czuję to COŚ. Czego nigdy nie da ci żaden Opel.

Moja rada: weź oba auta