Jak w temacie stoję przed dylematem wymiany gum stabilizatora przedniego. Czytałem że to kupa roboty dlatego auto leci do mechanika, wymieniać będę też tuleję wahacza dolnego i zestaw tarcz więc na raz chciał bym wszystko zrobić. Może cena będzie lepsza
Naczytałem się o zamiennikach gum stabilizatora, na allegro chodzą takie za maks 40zł za kpl. 2szt, więc cena jest śmieszna, ale czytałem też że są nic nie warte.... Zonk! Z drugiej strony są te poliuretanowe cena ok 80zł za kpl 2szt. Co polecacie, bo opinie są różne....! Doczytałem też że stabilizator należy dobrze wyczyścić, przesmarować jakimś "cudnym smarem" aby zwykłe gumy znowu się nie przecierały.... Występuje też opcja że stabilizator w miejscu gum już się wytarł więc trzeba będzie coś na szybko dosztukować. Poliuretan ze strong flexu na zdjęciu wygląda jak całość bez żadnych przecięć.
Więc nasuwają się pytania: gumy czy poliuretan, czym smarować stabilizator, czym ewentualnie dosztukować gumy bądź poliuretan aby nie było luzu. I czy smar do poliuretanu to coś innego, specjalnego???
Za konkretne info z góry dziękuję![]()