Witam mam pytanie odnosnie wymiany maglownicy, czy ktos to robil i czy jest na tyle miejsca aby ja wyjac bez opuszczania sanek.
Dzieki.
Witam mam pytanie odnosnie wymiany maglownicy, czy ktos to robil i czy jest na tyle miejsca aby ja wyjac bez opuszczania sanek.
Dzieki.
Robili mi w serwisie,ale byłem przy tym,nie opuszczali sanek.
Witam. Chciałbym dołączyć sie do tematu. W serwisie powiedzieli ze mam do wymiany dróżek w przekłądni kierowniczej który podobno nie podlega wymianie gdyż w naszym aucie jest on integralną częścią przekładni kierowniczej. A moje pytania to: czy jest to prawdą i w jaki sposób wymienić uszkodzony drążek?
Jeżeli dobrze myślę to demontaż w warsztacie i wysyłka do firmy zajmującej się regeneracją.
Proszę o wyjaśnienie mi tej zawilej kwestii.
Nie wymieniałem osobiście samego drążka,ale da sięhttp://moto.allegro.pl/nowy-drazek-k...583360988.html
ASO twierdzi, że drążek jest integralną i nierozbieralną częścią całej przekładni, ale użytkownicy 159 dowiedli, że to nieprawda![]()
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Witam ponownie drążek już zamówiony spodziewam się go tym tygodniu postaram się go wymienić.
Mam pytanie do "alfa 159" wymieniłeś a jaki kupiłeś i ile kosztowała wymiana no i gdzie to zrobiłeś? Zastanawiam się czy w ASO są w stanie to zrobić. Mój kosztował 95 zl. Pytam bo zastanawiam się czy wymiana nie jest trudna i czy sam jestem w stanie sobie z tym poradzić? + ustawienie zbieżności kół ale to już na pewno w warsztacie.
Ostatnio edytowane przez Nemrak ; 29-05-2011 o 22:32
Wymieniałem w warsztacie " Pana Kazia".Miałem zapieczony przegub kulowy. Sama wymiana bardzo prosta - tak jak wymiana końcówki drążka którą też trzeba oczywiście zdemontować .Dla fachowca 20 min.pracy plus zbieżność.
---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:18 ----------
Sorki,uzupełniając odpowiedź- drążek zakupiłem na allegro chyba w podobnej do podanej przez Ciebie cenie. Pozdrawiam.
Cześć,
Mam na 90% do wymiany magiel - drżenia kierownicy podczas kręcenia na parkingu, które czasami przenoszą się wręcz na całą budę. Do tego hałas jakby coś tarło (nie jest to buczenie pompy). Kierownica nie chce odbijać prawidłowo - odbija skokami i nie zawsze wróci do punktu centralnego.
Pompa była sprawdzana i jest OK. Zbiorniczek raczej też OK, nic nie buzuje, płynu też nie ubywa, więc wszystko wskazuje raczej na magiel. Byłem u mechanika i powiedział mi, że są 3 wersje magli w 159, w tym jedna nieregenerowalna. Po szybkich oględzinach poinformował mnie, że niestety właśnie taką mam(podobno ona jest jakoś zgrzewana itd.). Nowy magiel w ASO kosztuje około 2200 brutto.... Kontaktowałem się z jedną firmą koło Torunia, specjalizującą się w regeneracji magli i powiedzieli, że mogą spróbować, ale znają temat i nie dadzą gwarancji, że uda im się coś zdziałać (generalnie odradzali :-) )
1. Czy faktycznie występuje wersja maglownicy, której nie da się naprawić?
2. Czy mogę założyć inną wersję maglownicy ? (jakaś używka, zregenerowana z allegro)
Pozdrawiam