Czy dałbym to rade zrobic sam za pomocą jakiegos programu? Cos tam dłubie przy programach.
Czy dałbym to rade zrobic sam za pomocą jakiegos programu? Cos tam dłubie przy programach.
u mnie też ktoś grzebał i cofał licznik i w ecu od kąd mam auto stoi na 262tys a ja ciągle śmigam a tam nic nie liczy, dlaczego tak się stało ?? a powiedzcie mi jakim programem można zmieniać stan licznika ??
To może inaczejczy po takim zabiegu odometr mi sie nie wyzeruje lub nie zatrzyma jak zleca przywrócenie wskazań licznika do wartosci autentycznych?
wybierz odpowiednią firmę a nie dochodzącego kolesia to żadnego problemu nie będzie, pytaj jakie doświadczenie z alfą mają itd.
a do siew jakoś po sprzątać po takim debilu ?? żeby stan liczniki przywrócić do swoich wartości i żeby w ecu zaczął liczyć ?
popytaj ale ciężko, niestety najgorsza głupota to próby ingerencji w odometer gdy się z nim doświadczenia nie ma.
Może ktos z forum bys sie tego podjąłalbo znacie kogos kto może pomóc. Jak ktos sie zna to prosze o PW.
a znacie wogóle jakieś programy którymi cofa się liczniki ?? czy to się robi przez OBD czy jakoś inaczej ?
przerabialem ten temat w pandzie, moze tu jest podobnie. Po wymianie licznika przebieg moze Ci serwis ustawic examinerem, zanizyc nie moze (przepisy czy cos takiego, w kazdym razie ta opcje maja zablokowana) ale wyzszy przebieg juz tak, zadzwon i zapytaj, ewentualnie mozesz podjechac i pogadac juz konkretnie z diagnosta, wbrew pozorom znaja sie troche na rzeczy![]()