To raczej porównanie... Łożyska są na pewno w porządku.
To raczej porównanie... Łożyska są na pewno w porządku.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
Colin McRae
mam takie same oponki jak w temacie i jestem z nich zadowolony,wczesniej uzywalem tylko micheliny pilot sport 3 ale ni moglem ich zakupic gdyz auto by nie przeszlo przegladu,szczegol. jest cicho i sie dobrze trzymaja. a gdzie je kupiles kolego??nie chce tu oczerniac naszej ojczyzny kochanej ale mnustwo jest tam osob ktore chandluja nalewkami i nie na bazarach czy alledrogo lecz w hurtowniach oponiarskich. wciskaja nalewki pod przykrywka nowych oponek. moja dziewczyna tak kupila heh.
Ja sobie raczej chwalę te oponki (Michelin Primacy HP 225/50 R17) - wyjechałem na nich z salonu. Nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego hałasu. Na suchym, nawet na bardzo ostro pokonywanych zakrętach, trzymają się znakomicie. Rzeczywiście w ostrzej pokonywanych zakrętach piszczą, ale to tylko przy naprawdę dynamicznej jeździe na łukach.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
miałem dwa razy GY F1 ( nigdy sam tego nie kupiłem )
i jedno co potwierdzam - hałas masakra
nigdy bym sam tej opony nie kupił
nie mówię nawet o ścieralności ... ( bardzo słabo )
fakt - klei dobrze na ciepłym ale na mokro jest lipa i ten szum często odbierający przyjemność z jazdy ..
jeżeli kogoś stać na wymianę opon 17" co chwilę i chce szybko na suchym na ciepło i głośno muzykę ma to OK
dla pozostałych - nie polecam
mój całkowicie subiektywny wniosek - nigdy nie kupię GY F1
ja tez mam Michelinki i jestem zadowolony. Poprzednio miałem GoodYeary i były głośne a pop przejechaniu kilkunastu tysięcy zaczęły wydawać dziwny odgłos i zacząłem jeździć po mechanikach bo wydawało mi się że jakieś łożysko się kończy....w końcu trafiłem do goście który uświadomił mi że to efekt "ząbkowania" opon. Nie bardzo wiedziałem o co mu chodzi więc mi wytłumaczył że tak powiem czuciowo. Otóż kazał mi położyć rękę na oponie i przesuwać w kierunku przeciwnym do kierunku jazdy i...........no właśnie odczuwalne były tzw. ząbki na oponie szczególnie w pobliżu krawędzi opony. Warto sprawdzić . Także nie polecam GY, osobiście wolę Michelinki
Pozdrawiam
mam je ale w innym aucie i spisują się nieźle. Ale nie jest to najwyższą półka pomimo tego,że sa bardzo drogie.
Mam te opony fabrycznie (istotne że z dopiskiem green-X) co prawda w innym aucie - ale każdy kto się miał okazję pojeździć na czymś lepszym np. bridgestone ER300 (ale nie er300 ecopia), RE050A, Continental PremiumContact 2, SportContact 3 i 5 będzie zawiedziony. HP są przeciętniakami i to nie tanimi. Obecnie po zmianie na jedne z w/w auto zdecydowanie "lepiej skręca" (nie jest podsterowne w takim stopniu), lepsza trakcja szczególnie na mokrym. Na chwilę obecną ER300 już nie produkują (jest ekologiczna ER300 ECOpia) ale tych opon zjechaliśmy na 2 autach 3 komplety. Co prawda z ostatnimi były problemy (od samego początku - wadliwa seria), dla tego też firma bridgestone u mnie już jest przegrana ale Conti Premiumy2 które mam obecnie są także rewelacyjne. Niestety w tym rozmiarze (16") Conti Sporty3 i 5 nie występują (zaczynają się od 17"). Jedno jest pewne na oponach nie warto oszczędzać bo różnice między klasą budżetową a premium (pomijam bieżnikowane i chińszczyznę bo to się ślizga jak na lodzie po byle deszczu) są znaczne...