Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Ma ktoś opony Michelin Primacy HP 225/50 R17? Jesteście z nich zadowoleni?

Użytkownik Świeżak Avatar Savak
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 16V - była, AR156 2.5 V6

Domyślnie

To raczej porównanie... Łożyska są na pewno w porządku.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
    Colin McRae

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

mam takie same oponki jak w temacie i jestem z nich zadowolony,wczesniej uzywalem tylko micheliny pilot sport 3 ale ni moglem ich zakupic gdyz auto by nie przeszlo przegladu,szczegol. jest cicho i sie dobrze trzymaja. a gdzie je kupiles kolego??nie chce tu oczerniac naszej ojczyzny kochanej ale mnustwo jest tam osob ktore chandluja nalewkami i nie na bazarach czy alledrogo lecz w hurtowniach oponiarskich. wciskaja nalewki pod przykrywka nowych oponek. moja dziewczyna tak kupila heh.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Ja sobie raczej chwalę te oponki (Michelin Primacy HP 225/50 R17) - wyjechałem na nich z salonu. Nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego hałasu. Na suchym, nawet na bardzo ostro pokonywanych zakrętach, trzymają się znakomicie. Rzeczywiście w ostrzej pokonywanych zakrętach piszczą, ale to tylko przy naprawdę dynamicznej jeździe na łukach.

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Jam mam także te opony z dopiskiem X-Green - pewnie super ekologiczne , trzymanie jest super ale tez mam wrażenie, że szum toczenia jest spory przy 80-100km/h - opony przyjechały z autem z Holandii, wyprodukowane w Niemczech w 2010.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Odnośnie opon z tematu to mam je w 156 225/45/17 i nie piszczą i są ciche jak dla mnie

Cytat Napisał M@T Zobacz post
    Cytat Napisał Savak Zobacz post
    Buczenie jakby były zużyte łożyska towarzyszy (niestety) moim Goodyear Eagle F1...
    Mam dokładnie to samo przy tych oponach ;/
    U mnie to samo było
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Savak Zobacz post
    Buczenie jakby były zużyte łożyska towarzyszy (niestety) moim Goodyear Eagle F1...
    miałem dwa razy GY F1 ( nigdy sam tego nie kupiłem )
    i jedno co potwierdzam - hałas masakra
    nigdy bym sam tej opony nie kupił
    nie mówię nawet o ścieralności ... ( bardzo słabo )
    fakt - klei dobrze na ciepłym ale na mokro jest lipa i ten szum często odbierający przyjemność z jazdy ..
    jeżeli kogoś stać na wymianę opon 17" co chwilę i chce szybko na suchym na ciepło i głośno muzykę ma to OK
    dla pozostałych - nie polecam

mój całkowicie subiektywny wniosek - nigdy nie kupię GY F1
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 24-05-2011 o 08:28

eilat1
    Gość

Domyślnie

ja tez mam Michelinki i jestem zadowolony. Poprzednio miałem GoodYeary i były głośne a pop przejechaniu kilkunastu tysięcy zaczęły wydawać dziwny odgłos i zacząłem jeździć po mechanikach bo wydawało mi się że jakieś łożysko się kończy....w końcu trafiłem do goście który uświadomił mi że to efekt "ząbkowania" opon. Nie bardzo wiedziałem o co mu chodzi więc mi wytłumaczył że tak powiem czuciowo . Otóż kazał mi położyć rękę na oponie i przesuwać w kierunku przeciwnym do kierunku jazdy i...........no właśnie odczuwalne były tzw. ząbki na oponie szczególnie w pobliżu krawędzi opony. Warto sprawdzić . Także nie polecam GY, osobiście wolę Michelinki

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

mam je ale w innym aucie i spisują się nieźle. Ale nie jest to najwyższą półka pomimo tego,że sa bardzo drogie.

krakow_kult
    Gość

Domyślnie

Mam te opony fabrycznie (istotne że z dopiskiem green-X) co prawda w innym aucie - ale każdy kto się miał okazję pojeździć na czymś lepszym np. bridgestone ER300 (ale nie er300 ecopia), RE050A, Continental PremiumContact 2, SportContact 3 i 5 będzie zawiedziony. HP są przeciętniakami i to nie tanimi. Obecnie po zmianie na jedne z w/w auto zdecydowanie "lepiej skręca" (nie jest podsterowne w takim stopniu), lepsza trakcja szczególnie na mokrym. Na chwilę obecną ER300 już nie produkują (jest ekologiczna ER300 ECOpia) ale tych opon zjechaliśmy na 2 autach 3 komplety. Co prawda z ostatnimi były problemy (od samego początku - wadliwa seria), dla tego też firma bridgestone u mnie już jest przegrana ale Conti Premiumy2 które mam obecnie są także rewelacyjne. Niestety w tym rozmiarze (16") Conti Sporty3 i 5 nie występują (zaczynają się od 17"). Jedno jest pewne na oponach nie warto oszczędzać bo różnice między klasą budżetową a premium (pomijam bieżnikowane i chińszczyznę bo to się ślizga jak na lodzie po byle deszczu) są znaczne...

pattayafighter
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piskosch Zobacz post
    Czy ktoś z kolegów ma podobne zastrzeżenia do pracy tego modelu opon ?
    Witam.Tez mam fabrycznie zalozone te oponki. Faktycznie leciutko szumia ale w sumie do tej pory tego nie zauwazalem i na pewno nie zapiszczaly ani razu.. pozdrawiam