dobrze ze Ci sie nie spieszy ale cos zobaczyc musisz jak chcesz kupic.Mi tez sie nie spieszylo az w koncu mi wyskoczylo cos innego ze wcale narazie nie kupie:-(.Czasami cos moze dobrze wygladac na zdjeciach i beda Ci zachwalac a jak przyjedziesz okaze sie gniotem-i ja tak mialem.Jechalem 250 km a tu sie okazuje ze na tylnym blotniku rysa na 20 cm prawie ze do blachy.W srodku urwany platik do otwierania maski,poocierane plastiki,szczeliny przy podsufitce jakby kurtyny wywalilo,krzywa maska,prawe drzwi najprawdopodobniej malowane tak ze mechanik z ktorym bylem to powylapywal.Jak chcialem sie przejechac autem to przejechalem sie ale z Panem sprzedajacym hahaha
A czy wersja TI nie ma czasem obligatoryjnie dwóch rur wydechowych ?
"Panowie co myślicie o tej Alfie? Może ktoś ma możliwość ja sprawdzić ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-wer...C19086685.html"
Jak dla mnie trochę za drogo jak na 1,9, chociaż na zdjęciach (!) wygląda ciekawie. Można mieć w tej cenie 2,4 już z akcyzą. Ciekawe, czy to jeszcze do opłat. Jeżeli tak to już całkowicie przesadzone.
"A czy wersja TI nie ma czasem obligatoryjnie dwóch rur wydechowych ?"
Widziałem kilka 1,9 TI i nie miały.
Przebieg pewnie jak to u handlarza, trzeba przyjąć że ma 150k i od razu robić rozrząd (pewnie brak książki).
"No błagam Panowie!
Moja żona ma 4 letnie auto i 58000 przejechane.
Odrzucać auto, bo ma mały przebieg to głupota.
A jak będzie miało 250000 to brać w ciemno?..."
Mieszka w Austrii i kupiłeś jej Alfę 159 Ti? Nie chodzi o to ile jeździ Twoja żona, tylko ile jeździ się średnio na zachodzie. Nikt go nie odrzuca, tylko pojawiają się znaki zapytania.
Ostatnio edytowane przez Zbeer ; 26-05-2011 o 10:04
Tak właśnie z przebiegiem jest. Chyba że auto z PL i cały czas serwisowane w PL.
Ale i tak może być różnie - macierzysty serwis widzi wszystko, a w innym mieście widać już tylko niektóre pozycje.
W ASO to możesz sprawdzić zawieszenie ( pełna diagnostyka ) oraz podpiąć pod kompa.
Z historii auta będą widzieć to, co poprzedni serwis wysłał do Turynu do głównej bazy danych. Jeśli nie wysłał to nie będzie widać.
Ja właśnie tak miałem.Pol-car w Poznaniu ( od nich kupowałem auto ) wyliczył mi dokładnie wszystko kiedy, co i jak.
ASO w Częstochowie już tylko po łebkach niewiele informacji - i właśnie w ASO w Częstochowie usłyszałem od gościa to, co napisałem powyżej o bazie danych.