Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: [156] sedan, czy SW?

jesse_w
    Gość

Domyślnie

ja stawiam na Sportwagona. Po sprzedaniu poprzedniego auta postawiłem sobie 3 warunki: 156-tka, skóra w srodku i koniecznie "kombica" zdecydowanie bardziej przemawia do mnie ta linia. Teraz jestem na etapie szukania drugiej 156-stki dla brata i on tez tylko i wyłącznie wagon wchodzi w gre

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Zdecydowanie Sportwagon (moje marzenie) -piękna linia i bardzo zgrabne kombi,najczęściej auta w kombi to takie ciężkie klocki.Sedanowi też niczego nie brakuje i jest piękny.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Kamil
    Gość

Domyślnie

Alfa 156 ma tę pozytywną właściwość że zarówno wersja sedan jak i kombi są po prostu piękne. Co do przestrzeni w kombi to użytkując kombiaka przez 6 lat tak naprawdę wykorzystałem do pełni jego możliwości tylko kilka razy. Pomimo posiadania rodziny i bycia zapalonym kolarzem świadomie zrezygnowałem z kombi i żyję wożąc rodzinę jak i rowery. Przy zakupie kierowałbym się tylko i wyłącznie impulsem skłaniającym mnie w danym momencie do podjęcia jakiejkolwiek decyzji

Kosiar
    Gość

Domyślnie

ja mam sw i jestem zadowolony to fakt dostęp do bagażnika bardziej funkcjonalny i wygodny kiedyś w "auto świat" był test alfy 159 sw nie zacytuje tego dokładnie ale mniej więcej napisano tak "alfa nawet w wersji kombi nie służy do wożenia rodziny i pełnego bagażnika torb podróżnych , to kombi ma przede wszystkim wyglądać" mieli racje :mrgreen:

dddarekj
    Gość

Domyślnie

Ale co ciekawe...miałem sedana i jeszcze dzis mi przyszło zdjecie z fotoradaru z lipca za szybkosc. Teraz mam SW i normalnie nie chce mi sie szybko jezdzc! Tak sie zastanawiam ale charakter auta ma wpływ na sposób jazdy!
    Oba piekne! Tesknie za sedanikiem! Ale kombi ma swe plusy! Fajnie w nim brzmi muzyka! Duzo lepiej brzmi w kombi! Dzwięki z tuby nie sa niczym tłumione

elefau
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    Trzeba mieć gdzie wózek i pieluchy zapakować
    bo tylko wozek i pieluchy ci sie tam zmieszcza heheheh...

bo bagaznik nie jest zbyt pojemny aczkolwiek funkcjonalny.... :mrgreen:

Lord Jim
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dddarekj
    Ale co ciekawe...miałem sedana i jeszcze dzis mi przyszło zdjecie z fotoradaru z lipca za szybkosc. Teraz mam SW i normalnie nie chce mi sie szybko jezdzc! Tak sie zastanawiam ale charakter auta ma wpływ na sposób jazdy!
    Nie ma. Alfa to moje trzecie kombi i o ile w poprzednich (Nissan Primera i Volvo V50)kilometry pokonywałem w sposób dostojny, to po zakupie "Belli" dostałem istnego małpiego rozumu :uszy: To auto prowokuje jak żadne inne!

A ponieważ mam SW to głosuję na sedana

dddarekj
    Gość

Domyślnie

ano ma!!! ..brym brym.....bbbbbbbbbbziiiiiiiummmmmm!

rebellion1
    Gość

Domyślnie

obie wersje belli sa " po torbie" i wg mnie wyłonienie zdecydowanego faworyta bedzei problemem wszystko zależy co kto potrzebuje jak z familią to SW a jak dla 2 person to sedan chociaż zczeże powiedziawszy ja byłem napalony na SW szukałem kika miesięcy odpowiedniej sztuki i był problem jednak jak usiadłem w swojej belli to decyzja zapadła błyskawicznie ta i tylko ta

pawekk9
    Gość

Domyślnie

SW jest najpiękniejsza.