a do mojej alfy 156 1.9 jtd miał by ktoś coś godnego uwagi?? oto screeny.
a do mojej alfy 156 1.9 jtd miał by ktoś coś godnego uwagi?? oto screeny.
Ostatnio edytowane przez kuris ; 19-05-2011 o 20:17
JTD_517.zip
Musisz potestować te mapki bo oczywiście nie są one moim dziełem a po prostu znalezione w sieci.![]()
kuris a masz kabelek do map? bo widze ze jestes sasiad (prawie) a chce cos zrobic z mapami w swojej a nie wiedzi mi sie dawac 1200 jak by co to napisz mi na GG 2714594
koledzy ze wzgledu na bardzoooo obszerny temat proponowałbym zeby ktos to uporzadkował ten temat np pod wzgledem sterownikow i soft do niego bo tu cos znalezc graniczy z cudem a przegladniecie całego troche trwa
panowie ma ktoś dobre serce i popatrzy mi na tą mapę fachowym okiem chciałbym sobie coś mocniejszego wgrać a nie chciał bym żeby turbo wyleciało mi przez nadkole![]()
Turbo zawsze może wylecieć w starym aucie ale... mnie kosztowała regeneracja 1500zł. Ogólnie jest problem z podpowiedziami w takich tematach bo Ci co się na tym znają zarabiają swoją wiedzę na chlebuś i to jest zrozumiałe, że nie zrobią tutaj wykładu co i jak "krok po kroku". Ci co kombinują sami nie koniecznie się znają po prostu kombinują jak ja wgrywając różne mapy i patrzą co się z autkiem dzieje.
Nie ma się co oszukiwać, że mapa z sieci będzie idealną dla naszego auta bo tak na pewno nie będzie, ale zawsze coś może się poprawić.
A w tym temacie to szkoda pytać http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1017523-780.html bo zauważ że dla tego kolesia @tdi-vag to wszystkie mapy są do dupy. Moje jest zdanie takie że każdy tuner ma swój sposób na podniesienie mocy jedni mają lepszy a inni gorszy sposób ale zawsze to skutkuje lepszym zbieraniem autka. Z tymi tunerami to tak jak z murarzami. Zawsze jak murarz przychodzi poprawiać jakąś robotę to pierwsze pytanie jest takie "...a kto Panu to tak spier......"
Ostatnio edytowane przez tomi503 ; 25-05-2011 o 21:48
Wrzuć to na http://www.chiptuners.org/forums/index.php i na pewno ci pomogą. Tam prędzej ci pomogą niż na polskich stronach.
P.S. Tam znajdziesz tutoriale "krok po kroku"
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 21:56 ----------
Oj, wiele w tym racji ! Wspaniałe porównanieTam wielu jest podobnych do tdi-vag. Ale to chyba jedyny taki "folklor" na świecie
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Dobra mam jeszcze parę pytań do znawców galletto a mianowicie o pewną funkcję zaznaczoną na czerwono na foto od czego ona jest ??
no i jeszcze dręczy mnie jedna rzecz a mianowicie wszystkie dane mi się zgadzają oprócz CHECKSUM u mnie widnieje 1B99 a co wsad to ma inne to oznaczenie, czy to tak ma być i tym się nie przejmować ?? no i jeszcze za podam moją oryginalna mapę pobraną z ECU niech ktoś popatrzy czy to oryginał czy już coś było tam grzebane.Dodałem jeszcze parę map które znalazłem w sieci czy ktoś po patrzył by na nie i powiedział czy to warto je wgrywać czy nie.
Z góry dziękuje za pomoc.
Witam wszystkich serdecznie jestem posiadaczem Alfy 166 2.4 JTD 136 KM od kilku dni jest to już moja druga 166-stka dwa lata temu sprzedałem poprzednią i tak bardzo mi się to auto podoba że zakupiłem taki własnie modl i mam zamiar zostac z nim bardzo długo , a teraz do rzeczy jeśli ktoś by miał wsad do sterownika : 0281010340 , 46769586 a numer softu to 1037362085 był bym bardzo wdzięczny o podanie linka do pobrania albo o kontakt na priva. Gdyby ktoś potrzebował sprawdzony wsad do scenica dci seata toledo lub leona tylko 110 KM lub rover75 to mogę podesłać. Odpisać będę mógł dopiero we wtorek bo po prostu taka praca.Pozdrawiam Wszystkich.
Ostatnio edytowane przez pawelk91 ; 04-06-2011 o 07:14