Mam pytanko, jak najszybciej wymnienic altrnator 18ts. z tego co widze to trudny dostep od gory jak i na dole
Mam pytanko, jak najszybciej wymnienic altrnator 18ts. z tego co widze to trudny dostep od gory jak i na dole
Ja wyjmowałem górą... Trzeba wyjąć kolektor ssący. Przy okazji czyszczenie przepustnicyPoszukaj temat nie raz przerabiany...
czy probowal ktos wyciagnac go z dolu ?
dołem tylko po ściągnięciu miski olejowej i półosi
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
kolega lesio146 ma racje jest troche zabawy ale jest do zrobienia mi wyjecie od dolu zajeło 2.5 godz wyjmowalem pierwszy raz przy pomocy fachowcow z forum![]()
Zdecydowanie od dołu, jakaś godzina roboty, odkręcasz kolektor wydechowy, odłączasz przed tym sondę lambda by jej nie urwać. Odkręcasz "łapę", która łączy się z miską/kosz skrzyni biegów/belka. Podnosisz na lewarku trochę do góry samochód (lewarek podstawiony pod łącznie skrzyni biegów a silnik) odłączasz kable i wychodzi elegancko![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Wielkie dzieki za rady, zdecydowalem ze bede odkrecal go od dolu. Teraz trzeba sie brac do roboty![]()