Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Prawe tylne koło...

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

jak podniesiesz auto i zakrecisz tez slychac? czy tylko podczas jazdy? to bardziej stukanie czy "przycieranie"?
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Mam to samo od prawie roku tylne prawe koło ( rytmiczne stukanie - dość miękkie - nie metal o metal ) i nie mam pojęcia co to może być , raz jest raz nie ma , jeśli jest to na równiutkiej drodze , felgi , opony już ze 3 razy zmieniałem więc krzywa opona/felga odpada, luzów nie widać , zacisk też to nie jest , bo nawet jak ręczny troche zaciągne w czasie jazdy to ew.zacisk się usztywnia , więc też odpada...
    Pomysłów co to może być juz brak, chociaż ostatnio znajomy mechanik powiedział że troche luźna jest śruba od gumy stabilizatora i że być moze to puka, a dokręcić jej się nie da bo gwint jest zły.
    Może sie kiedyś zmobilizuje i dam tam dłuższą srube z nakrętką od tyłu i zmienie te gumy na stabilizatorze, ale czy to coś da to niewiem.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Natanael
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    jak podniesiesz auto i zakrecisz tez slychac? czy tylko podczas jazdy? to bardziej stukanie czy "przycieranie"?
    Tak jak zakręcę kołem to też słychać ale już nie stukanie tylko szumienie,a dzisiaj podczas parkowania przy maksymalnie skręconych kołach,usłyszałem też trzeszczenie z prawego przedniego koła...

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To podnieś drugą stronę i porównaj, czy jest różnica. Pamietaj, ze klocki lekko dotykają do tarczy i też mogą wydawać charakterystyczny szum.
    A trzeszczenie przy skręconym kole przednim wskazywałoby na uszkodzenie przegubu zewnętrznego. Wyprostuj koło i zobacz, czy trzeszczenie ustąpi.

Natanael
    Gość

Domyślnie

Jak ustawię koło prosto to nic nie słychać,przed chwilą byłem na przejażdżce i o dziwo nic nie pukało,nic nie stukało ani nic nie trzeszczało...