jak podniesiesz auto i zakrecisz tez slychac? czy tylko podczas jazdy? to bardziej stukanie czy "przycieranie"?
Mam to samo od prawie roku tylne prawe koło ( rytmiczne stukanie - dość miękkie - nie metal o metal ) i nie mam pojęcia co to może być , raz jest raz nie ma , jeśli jest to na równiutkiej drodze , felgi , opony już ze 3 razy zmieniałem więc krzywa opona/felga odpada, luzów nie widać , zacisk też to nie jest , bo nawet jak ręczny troche zaciągne w czasie jazdy to ew.zacisk się usztywnia , więc też odpada...
Pomysłów co to może być juz brak, chociaż ostatnio znajomy mechanik powiedział że troche luźna jest śruba od gumy stabilizatora i że być moze to puka, a dokręcić jej się nie da bo gwint jest zły.
Może sie kiedyś zmobilizuje i dam tam dłuższą srube z nakrętką od tyłu i zmienie te gumy na stabilizatorze, ale czy to coś da to niewiem.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
To podnieś drugą stronę i porównaj, czy jest różnica. Pamietaj, ze klocki lekko dotykają do tarczy i też mogą wydawać charakterystyczny szum.
A trzeszczenie przy skręconym kole przednim wskazywałoby na uszkodzenie przegubu zewnętrznego. Wyprostuj koło i zobacz, czy trzeszczenie ustąpi.
Jak ustawię koło prosto to nic nie słychać,przed chwilą byłem na przejażdżce i o dziwo nic nie pukało,nic nie stukało ani nic nie trzeszczało...