Obejrzałem oba filmy, wg mnie jest ok. Oczywiście rozumiem, że później obroty spadają na 850?
Obejrzałem oba filmy, wg mnie jest ok. Oczywiście rozumiem, że później obroty spadają na 850?
Ciezko powiedziec o co tu chodzi... moim zdaniem praca silnika na u filmach jest taka sama. Jedyne co rozni to to, ze na jednym od razu lapie powyzej 1000, na drugim dopiero dociaga, ale to moze byc spowodowane np ustawieniem/polozeniem czujnikow czy adaptacja pewnych parametrow pracy silnika.
Zostawiasz auto pod chmurka czy w garazu? Moze jakas wilgoc... Postaw auto na jakims parkingu krytym i zobacz jak reaguje..
Wg mnie nic tu niepokojacego nie ma.
paliwko leje na Bliskiej i jestem z niego zadowolona,wiec to nie wina tego.
obroty oczywiscie przy "normalnym" schodza na nizszy stan po kilku chwilach...po pracy jak ja pale to sie na mnie wypina...moze tego miejsca nie lubi, stoi pod chmurka w dzien,a w nocy czasem w garażu a czasem na podrórku...
spadku mocy nie ma,nie pali duzo (11 l)czyli norma...sprawdze na weekendzie obudowe filtra powietrza bo cos mi śmierdzi ta sprawa...
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Bija jak na moje oko to wszystko w porządkunie ma się co przejmować .
Na moje oko także w porządku. Nie ma falowań a to najważniejsze. Trzeba pamiętać że różnie czasowo ECU zbiera dane z czujników. Nawet gdyby wg właścicielki było coś nie tak, to nie jest to nic poważnego. Mogę jak coś podstawić swojego TS-a z falowaniem obrotów na porównanie, po czym bija22 na pewno stwierdzi że jej auto chodzi perfekcyjnie![]()
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf