Dla mnie to ma najmniejsze znaczenie czy rura jest wypolerowana czy matowa, to ma się sprawdzać. Pływak ja mam własny projekt orurowania z mojego samochodu pod wielkość IC 550x140x65 i 550x180x65.
Dla mnie to ma najmniejsze znaczenie czy rura jest wypolerowana czy matowa, to ma się sprawdzać. Pływak ja mam własny projekt orurowania z mojego samochodu pod wielkość IC 550x140x65 i 550x180x65.
Właśnie zastanawiam się nad tymi dwoma wymiarami. ten 180mm wysoki wchodzi pod seryjny zderzak? Sam wykonywałeś czy ktoś inny robił Ci na podstawie twojego projektu? Musiał bym na jakimś spocie dokładnie obczaić jak to u Ciebie wygląda![]()
Pływak jest możliwość zmieszczenia wszystkiego pod seryjny zderzak trzeba tylko troszkę inaczej pospawać rury na wejściu i wyjściu. Wtedy wejdzie Ci 550/180/65.
Co do kitu Kolina raczej nie stosowałbym gotowca plug & play niestety zderzak to niejedyny problem.
Ostatnio edytowane przez omen ; 01-06-2011 o 11:09
Najlepiej to przespawać IC żeby było wejście/wyjśćie z jednej strony. Montaż wtedy bajecznie prosty. Do montażu 180 można podejść w sposób: podciąć, zderzak, zrobić to na sylikonach, inaczej poprowadzić orurowanie.
Pierwszy raz robiła mi to Firma EL-TEC której nie polecam, bo się nie znają. Te obecne są kopią ich autorstwa, tyle że poprawione.
przy wejściu i wyjściu z 1 strony też będzie problem z zderzakiem.
No właśnie dlatego przydał by mi się schemat bo znalazłem firmę która robi orurowania do aut terenowych i na podstawie schematu mogli by mi to podoginać i pospawać, a ja bym sobie to wszystko na spokojnie zamontował u siebie w garażu. Dla mnie również nie musi być wszystko w jednym kawału i nie będzie problemu jeśli będzie łączone chodzi bardziej o łatwość montażu i o spełnianie swojej funkcji![]()
To jaki ty miałeś jeszcze problem ?
Pływak masz ochotę masz do mnie 30 km wstawiam twoje auto na kanał, zwalam zderzak, montujemy IC robimy orurowanie zakładamy i gitara. Czas wykonania 1-3 dni ze względu na to że robię to dodatkowo po pracy. Co do ceny mogę ci zrobić wycenę na PW ze wszystkim złączki, IC, orurowanie.
Fotka mojego orurowania dziś robionego
Rura kolektor - IC średnica 53mm wewnątrz.
Rury turbo IC nie zrobiłem bo już siedziała na aucie.
Ostatnio edytowane przez Kolin ; 01-06-2011 o 14:52
u mnie tylna obudowa kierunkowskazu opiera się na rurze, co spowodowało że od drgań coś się rozszczelniło i mam wodę w kierunku od strony kierowcy. Usterka do usunięcia jak samochód będziemy znów coś robić.