Alfa 156 1.6 TS Dusi się i szarpie

ManiekMx3

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.6 TS
Witam.
Mam taki problemik z Alfą jeśli jest poniżej 3 tys.obrotów auto potrafi się zadusić i idzie tak jakby jej brakowało mocy natomiast powyżej 3 tys obrotów nie ma odczucia przyduszenia się i braku mocy,na wolnych obrotach obroty lekko falują.W aucie mam wmieniony wariator lecz nie wiem jak ze świecami kupiłem ją w styczniu z przebiegiem 80 tys przebieg orginał sprawdzałem w Servisie Alfy.Czy w moim problemie przyczyną mogą być świece?Dodam że przepływka i filtr też są nowe.
Druga sprawa to jakie świec polecacie na allegro znalazłem NGK wieloelektrodowe komplecik 8 świec 135 zł co o tym sądzicie?
Pozdrawiam

Przepustnica do czyszczenia, reset ecu, obadaj czy lewego powietrza nie łapie, świece powinny jeszcze być dobre, komplet za 135 to jakas masakra. Ja za platynowane ngk dałem teraz coś koło 500 zeta

Przepustnica była wymieniona i jest czysta ,a świece z tego co wiem nigdy nie były wymieniane mój mechanik stwiedzil że te NGK wieloelektrodowe za 135 zł moge założyć tylko wytrzymają mi jakies 30 tys mniej niż platynowe.Co do lewego powietrza musze obczaić a co do kompa ile kosztuje reset ??? Pozdro

Mi się dusiła i szarpało strasznie że czasami musiałem przegazować lub ponownie uruchomić silnik i była to uszkodzona sonda...

Patrze na rachunki które otrzymałem jak kupiłem auto i tak przepływka wymieniona na nową bosha i sonda też wymieniona dodam że jak załącze klime to auto kilka razy nie reagowało na dodanie gazu i częściej szarpie i się dusi jak go przeciągne na wyższych obrotach troche szybciej pojade to objawy znikają.:confused:

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:20 ----------

Patrze na rachunki które otrzymałem jak kupiłem auto i tak przepływka wymieniona na nową bosha i sonda też wymieniona dodam że jak załącze klime to auto kilka razy nie reagowało na dodanie gazu i częściej szarpie i się dusi jak go przeciągne na wyższych obrotach troche szybciej pojade to objawy znikają.:confused:

Jeszcze jedno jak zatankuje np na Statoil superme 98 objawy prawie znikają

---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 11:55 ----------

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:20 ----------

Jeszcze jedno jak zatankuje np na Statoil superme 98 objawy prawie znikają

SORY!!! przepływomierz był wymieniony przepustnica nie :P to sądzicie żę to przepustnica???;)

Amortyzatory
Powrót