Dokładnie. Albo pięcioma kołami, albo takie płaskie z pięcioma wnękami. Te drugie ładniejsze do 166Napisał ralf1977
![]()
Dokładnie. Albo pięcioma kołami, albo takie płaskie z pięcioma wnękami. Te drugie ładniejsze do 166Napisał ralf1977
![]()
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
AR Selespeed bardzo ładnie prezentują się na srebrnej 156(szczególnie na takiej ładnej jak ta z linkuNapisał Szef
)
Te drugie nie podobają mi się, zdecydowanie wole jakiś wzór z oryginalnych Alfy. AR ma kilka szprychowych wzorów, z czego co najmniej dwa w '16.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
Kup oryginalne, jakość nie wiem dlaczego ale do alfy nie pasuje coś zmieniać ;-D. Każdy tuning zewnętrzny AR mnie razi. Ja przez chwilę zastanawiałem się na tymi OZ Superturismo GT, ale odradzono mi bo są mniej trwałe i sprężyste niż OZ OEMowe montowane do AR. Przynajmniej te które ja mam.
Alfa RWD https://www.facebook.com/AlfaRWD
he, he, he, wg mnie najładniejsze są "telefony" :mrgreen: , sam jeżdzę na oryginalnych 15-tkach, tych płaskich z małymi dziurkami, i powiem wam szczerze że im więcej im się przyglądam, tym bardziej orginalniejsze mi się wydają. Oczywiście z telefonami nie mają szans, jednak i tak ich nie wymienię. Ot, co :!:
Pokazalem je bo Siekier, wspominal o ATT chociaz musze przyznac ze na poczatku wydawalo mi sie ze duzo lepiej wygladajaNapisał AR_156
gardlo,
mi tez sie moje 8 otworowe bardzo podobaja dlatego zostawil bym je na zime a na lato np selespeed 16'
Skoro już o felgach mowa, to jak oceniacie pod względem wytrzymałości oryginalne produkty Alfa Romeo? Domyślam się, że jedynie znaczek na nich jest AR, a producentem ktoś zupełnie inny, ale chyba jakieś standardy wytrzymałościowe są, prawda?
Pozdrawiam.
- Rafał
alces1,
Przy polerowaniu felg natkanlem sie chyba na napis Turkey :mrgreen:
Hehe.Napisał Szef
Ja już przerzuciłem się na letnie ogumienie, ale piąta felga jest w garażu, więc przyjrzę się dokładnie i poinformuję gdzie AR szuka taniej siły roboczej
Pozdrawiam.
- Rafał
Hej, postanowiłem "odświeżyć" wątek dotyczący felg 16-calowych w AR.
Jestem na etapie szukania odpowiednich felg do mojej belli i niestety muszę przyznać, że najbardziej, na dziś dzień, podobają mi się felgi Toora, których praktycznie nie można już dostać... dlatego pojechałem do firmy, która serwisuje moją AR i zaproponowali mi tam m.in. felgi polskiej firmy ATT (Auto Tip Top) i przyznam, że wyglądają całkiem całkiem... tzn. przypominają felgi Toora :-)
Zastanawiam się konkretnie nad modelem ATT 620 C (Felgi ATT, felgi samochodowe) i mam pytanko - co o nich sądzicie? Może macie taką felgę w swojej belli, a może Wasz znajomy ma? Każda opinia wskazana.
Pozdrawiam,