Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Temat: Koło zapasowe

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

wiadomo ze nie 1.5 t ,ja i tak bym go na próg nie zakładał,jeśli nie miał bym org podnośnika, to wolałbym dokupić sobie mały hydrauliczny i podnosić go na deseczce lub twardej gumie,ale tylko w drodze w domu go nie używam,do grzebania mam hydrauliczny na kolkach.
    156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał Wodzu Zobacz post
    A w jaki sposób chcecie naraz podnieść 1,5 tony. Przecież nie podnosicie naraz całego samochodu, sąsiednie koła cały czas przenoszą pewien cięzar.
    Pewnie, że to ciągle spora masa, ale nie półtorej tony.
    Ja ostatnio podnosiłem przednie koło i tylne również się uniosło Taki rozkład mas w Brerze

...brzmienie V6 - bezcenne!

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Ja ostatnio podnosiłem przednie koło i tylne również się uniosło Taki rozkład mas w Brerze
    OK. Jasne. Tylko, że druga strona cały czas na ziemi stała.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Panowie,

dziwne rzeczy tu piszecie... moja jest chyba najcięższa z możliwych wersji i jest tak - podnoszę bez względu na to jakim podnośnikiem w punktach do tego przeznaczonych. Potem żeby nie trzymać auto na podnośniku z różnych względów stawiam je na kobyłkach, których siłą rzeczy nie mogę stawiać już w punktach bo tam jest w tej chwili podnośnik. Dlatego kobyłki stawiam możliwie najbliżej punktów podnoszenia z odpowiedniej strony gdzie jest na to miejsce, nazwijmy to na tym charakterystycznym fartuszku wzdłuż nadwozia. Nic mi się jeszcze nie pozaginało i wszystko jest OK. Podnosiłem już też awaryjnie na dwóch innych podnośnikach nie od Alfy łapiąc na wysokości punktów za ten wspomniany fartuszek i też wszystko było OK...

---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 15:52 ----------
    Cytat Napisał robbie Zobacz post
    Dzięki camil.

Mam dokładnie takie samo przetłoczenie. Tylko że ja nie mam tego steriopianu takiego jak TY tylko zestaw steropianów do dojazdówki. - może tu problem tkwi że ten steropian z narzędziami jest inny. Mógłbyś zrobić zdjęcie swojego zestawu razem z kołem w komorze? A co do zestawu to sam go wymieniłem za zestaw naprawczy z kompresorem bo chce mieć normalne koło.

Pozdrawiam
    Zdjęcia Ci nie zrobię, bo nie wożę teraz zapasu w ogóle, a nie chce mi się mówiąc szczerze na tą chwilę taszczyć do auta i układać wszystkiego dla foto i potem znów do piwnicy. Zrób i pokaż fotkę tego jak Twoje koło włożone do komory wygląda i wtedy zobaczymy.
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

A podnośnik w 159 nie jest przypadkiem taki sam jak w Giulietta? Pytam bo potrzebuje takowy kupić a na allegro znalazłem tylko jeden zestaw do 159 gdzie sprzedawca za komplet narzędzi+dojazdówke woła sobie 800 zeta. A sam zestaw narzędzi z Giulietty wisi za 200zł.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bachus
    Mieszka w
    TJE
    Auto
    AR 159 1.9 16v

Domyślnie

Ja kupiłem od vectry C na złomowisku : alufelga z oponą 215/55/16 -- 100 zł, komplet kluczy z podnośnikiem i styropianem na nie -- 30 zł. Może to nie jest oryginał ale cena też inna.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

I pasuje to koło i podnośnik?

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Ponieważ mam zestaw naprawczy, któremu niezbyt ufam, chcę wsadzić pełne koło zapasowe. Myślę o oponie 205/60 R16. Felgę już mam, ale jaką oponę założyć? Na pewno musi być symetryczna i najlepiej cało roczna (ew. zimówka) ale jest kiepski wybór w tym rozmiarze. Myślałem o TOYO H09 (opona do dostawczaka). Możecie coś doradzić? Może macie jakieś inne typy?

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

potrzebuje na szybko jakiś zapas sobie zorganizować - http://allegro.pl/opel-vectra-c-sign...330031725.html to felga do vectry C - do alfy taka też będzie pasować ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDm

Domyślnie

Witam

Panowie mam pytanie. Mianowicie czy na te większe zaciski hamulcowe w AR 159 2.4 wejdzie bez problemu oryginalne koło dojazdowe 17' czy może będzie obcierać itp... bo z tego co widzę to oryginalne dojazd ma et 25... a może od jakiegoś innego auta pasuje dojazd???
    z góry dzięki za pomoc