Witam.
Tak jak w temacie jaki pasek rozrządu wybrać do v6? Gates czy contitech?
Proszę o zdanie , jakie założyliście![]()
Witam.
Tak jak w temacie jaki pasek rozrządu wybrać do v6? Gates czy contitech?
Proszę o zdanie , jakie założyliście![]()
JA mam contitech
gdzieś czytałem ,że gates ma jakieś inne kształty niż są na wałkach chociaż to tylko w ts , pozatym contitech jakoś wydaję mi się lepszym wyjsciem
Tak też czytałem że ma zęby bodajże trapezowe czy tam ich nie ma ale no to dotyczyło raczej TS'a.
Troche mało jest nas widzę z V-kami i nie ma kto się wypowiedzieć .
Ciekawi mnie to dlatego bo wszystkie takie ,,zestawy" które są na allegro mają paski gatesa , a niestety ceny z nich wychodzą lepiej niż gdziekolwiek indziej.
Może jest ktoś kto miał problem z gatesem lub właśnie z contitechem?
,,Nie chcę lipy'' ale nie mam też 1000 żeby za same częsci wyłożyć.
A w tych zestawach oprócz paska gatesa są też rolki INA lub rouville , więc firmy dobre.
kolega w 2.5 V6 conti, w klekocie u siebie tez mam conti, gates to na klinowy ewentualnie
..... powered by www.cinsoft.pl
Prawdopodobnie ten który zamówiłem będzie to także gates ale nie nastawiam się jakoś sceptycznie, skoro daje gwarancje na 90 tyś to chyba nie należy się przejmować a pozatym już by grzmiało gdyby było coś nie tak
A ile km już ma zrobione twój pasek?
Mój wytrzymał 90 tyś ale nie wiem co jest wsadzone w każdym bądź razie robiony był jeszcze w niemczech w 2005 r.
autor pytał co inni zakładali to kenobi napisał. w ts gates był gorszym rozwiązaniem bo ma półkoliste zęby, które nie przylegają do kół tak dobrze jak trapezowe. nie wiem czy w tym wypadku (conti vs gates) paski różnią się kształtem zębów - jesli nie to brał bym gates bo to imho lepsza firma.
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999