Poczytaj na forum o nagrzewnicach, przeglądnij tematy o skrzyni 4HP20 i poświęć chwilę na ten wątek >> http://www.forum.alfaholicy.org/166/...lfy_166_a.html
Poczytaj na forum o nagrzewnicach, przeglądnij tematy o skrzyni 4HP20 i poświęć chwilę na ten wątek >> http://www.forum.alfaholicy.org/166/...lfy_166_a.html
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Kolego bądx bardzo ostrożny. Jak kupisz padaczkę to i 10k Ci nie starczy na doprowadzenie auta do stanu używalności. Ktoś napisał że po babce...hmmm a moze po dziadku który tylko do kościoła jeździł? Zapytam po co babce 3.0V6? Chyba że Alfistka i lubi takie niegrzeczne zabawyAle skoro Alfistka to dlaczego sprzedaje takie cacko?
Jak masz niski budżet to chyba Cie nie stać na zakup nieznanej Alfy 166, zwłaszcza w Vce... jak już Cie przypili to jedź do ASO, zainwestuj te 3 stówki i niech porządnie prześiwtlą auto, bez tego nawet sie nie bierz za żadne umowy kupna sprzedaży. Przebieg 142...mało realny dla tego rocznika, ja mam nakulane 215 tys przy tym samym roczniku, a gdyby to była taka perełka to nikt by tego za około 10 tys nie puszczał w ludzi...
Zalecam bardzo daleko idacą ostrozność, weź kogoś ze sobą, kto na zimno podejdzie do sprawy, nawet ktos kto sie nie zna na aucie potrafi ochłodzić emocje, sam coś o tym wiem, jak masz swojego majstra zaufanego to weź go ze sobą, jak nie to ASO i niech trzepią każdy detal, bo szkoda kupić i popłynąć w kosztach.
powodzenia
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Witam
Drodzy forumowicze chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat tej 166 :
http://allegro.pl/show_item.php?item=1646012064
Na co zwrócić uwage gdy będe ją oglądał? Czy ta cena jest odpowiednia do tego samochodu?
Została sprowadzona z Włoch i wszystko opłacone i coś mi sie wydaje że może być jakiś haczyk.
Prosiłbym o jakieś rady. Pozdrawiam
Ogólnie czy nic mu nie świeci z kontrolek, błędy itp. Dobrze sprawdź czy nie telepie silnikiem (dwumas), reszta to już w sumie standard
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
A wiec tak... Zawieszenei obnizone co moze byc bolesne dla wahaczy na polskich drogach. Przetarta galke lewarka mozna jeszcze pominac bo ona sie niszczy dosyc szybko. Ale caly przetarty pedal sprzegla swiadczy o zapewne duuuzym przelocie, bo jak w alfach 156 i 147 gumy na pedalach przecieraja sie nagminnie tak w 166 jeszcze nie widzialem zeby komus az tak sie zniszczyla. Plusem alf jest to ze podpinasz pod komputer i widzisz na hodometrze prawdziwy przelot samochodu... O siedzeniach straszliwie zniszczonych nie wspominam tez, bo wiadomo, ze jak sie nie dba o skore to zaraz sie poniszczy... Ogolnie cena spoko jak za zadbane auto... Z tym ze moim zdaniem to auto nie jest zbytnio zadbane... jak masz niedaleko to jedz obejrzec jesli nie to ja bym na twoim miejscu poczekal, bo kupic padlo jest latwo a pozniej to juz tylko narzekanie i placz. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 14-06-2011 o 08:00 Powód: "wachaczy"
Dzieki za rady, w skrócie byłem zobaczyć to autko i po pięciu minutach pojechałem do domu. Szukam dalej;p
Witam wszystkichjestem nowy na forum, więc trochę opiszę co i jak
Jeżeli chodzi o Italię to i auta i motocykle i jedzenie uwielbiam. Akurat nadarzyła mi się okazja, aby pozbyć się swojej białej strzały jaką jest Essi. Ostatnio zastanawiałem się kto mógłby być jego następcą i najbardziej przekonały mnie włoskie autka: Lancia Kappa oraz AR 156/166.
Interesuje mnie zakup, któregoś z powyższych i oscyluję w kwocie 7-9tys. Jeżeli chodzi o silnik to ON odpada, tylko i wyłącznie silnik Pb i te z dużą mocą.
Najbardziej w sumie mnie interesuje co najważniejsze do sprawdzenia w 166 przy zakupie.
Pozdrawiam![]()
Skad jesteś kolego? W tych pieniadzach nie kupisz sensownej 166156 z poczatkow produkcji w benzynie jest osiagalna juz spokojnie.
Witam,
Panowie zbieram i zbieram, niestety nie za dużo tego jest. Jakie są szanse na 166 2.4 jtd w granicach 10 000 tys.( tzn to ze są to wiem, allegro nie boli, ale czego można się spodziewać po AR 166 z przebiegiem 230 tys. ) Albo co w zamian, może 156 z tym samym sercem ? A potem dozbierać ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:43 ----------
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C19010371.html i gdyby ktoś z doświadczonych kolegów ocenił mi tą... wiem, że to TS... ale też ewentualnie![]()