witam trafilo mnie nieszczesciespodziewam sie najgorszego .... stalo sie to dzis ruszajac ze skrzyzowania tak dziwnie sprzeglo dzialalo ,a dokladnie puszczalem je i wszystko podskakiwalo , zagasilem auto odpailiem ponownie ( mysle no nic do domciu trzeba jechac ) no i cos nagle tak szarpnelo jak by cos weszlo miedzy zeby w skrzyni biegow po prostu blokowalo kolo w miejscu dobrze ze predkosc byla okolo 5 km bo podejrzewam ze jak bym szybciej jechal to skrzynia by zostala na asfalnie . Doczolgalem sie jakos do domu cos sie w skrzyni porobilo bo strasznie sie grzala , czuc bylo przepalony olej ze skrzyni , co najgorsze wydaje mi sie ze moze z mechanizmu roznicowego lozyska rozsypaly sie do srodka . Jadac do domu jak dalem na luz to auto strasznie sciagalo na lewo ciezko bylo w prawo skrecic , podnioslem auto na lewarek probowalem krecic kolem na luzie aby i wlasnei tak jak by kulki z lozysk byly w przekladni i czasami miedzy zeby weszlby bo blokowalo kolo , nie co to moze byc... moze ktos wie ? biegi normalnie wchodza. i pytanko do tego postu bo najwiekszym problemem jest to ze auto jest w anglii haha i nie zbyt mam jak to naprawic itd. i mysle nad zakupem silnika 2.0 TS ze skrzynia i cala elektryka powiedzcie czy podejdzie ten silnik ? mam teraz 1.4 dzieki za odpowiedz.. pozdrawiam