Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [156 sportwagon] Jakie długie przedmioty można przewozić kombiakiem?

schabo78
    Gość

Domyślnie [156 sportwagon] Jakie długie przedmioty można przewozić kombiakiem?

Moja praca pozwala mi dodatkowo zarobić na chleb przewożąc paczki meblowe wiec szukam tylko SPORTWAGONA i interesuje mnie jakie przedmioty chodzi mi tutaj odługośc tylko (paczki raczej płaskie i waskie) zmieszczę do tego auta?
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja moim SW przewiozłem kilkanaście mebli sosnowych w tym szafę o rozmiarach 190x80x40 przy czym największy element miał 190x40. Jak by to było mało to jechała wtedy wówczas ze mną moja żona i dziecko w foteliku więc wyczyn co najmniej godny uwagi moim zdaniem... Nie były to trasy rzędu kilku kilometrów a droga o długości około 110 km. Wszystko oczywiście zapięte i zabezpieczone kocami, żeby nie poniszczyło tapicerki i nie przemieszczało się (choć było tak ciasno, że nawet muchy musiały pionowo startować bo nie miały się gdzie rozpędzić ). Ostatnio wiozłem też huśtawkę ogrodową w pudle o rozmiarach 20x70x155 i weszła bez żadnych problemów po złożeniu mniejszego oparcia. W takim upakowaniu pomaga duży otwór załadunkowy a ograniczeniem jest niestety wąski przesmyk między kielichami amortyzatorów ale zawsze można sobie jakoś poradzić. Żeby jednak być obiektywnym to powiem, że passat b5 czy mondeo MK3 ma wiele więcej miejsca ale przecież nie jesteś nimi zainteresowany! Albo...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 12-06-2011 o 23:09

schabo78
    Gość

Domyślnie

To mam nadzieję żę paczki o długości około 200cm wejdą a to mnie już urządza,może jeszcze ktoś się wypowie a może po prostu zmierzy i się podzieli tą informacją..
    Co do passata i innych niemieckich wynalazków to nie jestem zainteresowany,w swoim życiu o zapaleniu motoryzacyjnym (z wykształcenia jestem technik mechanik) miałem różne wozy,koreańskie,japońskie,i te niemieckie najbardziej smutnie wypadają.AR zawsze mi się podobała i padło na nią,mam kilka wymagań bo to musi być auto w wersji kombi no i z silniczkiem albo V6 niestety z możliwością założenia gazu lub 2,4JTD.Porównując koszty utrzymania,ceny częsci itp. mam nadzieję żę AR nie będzie droższa od mojego obecnego BMW E39 które w brew pozorom do tanich w utrzymaniu nie należy.
    Dzieki za zainteresowanie i proszę o więcej info..

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Tylko, że elementy o długości rzędu 200 cm będziesz musiał wkomponować między fotele przednie a to czasem może być problemem.

schabo78
    Gość

Domyślnie

Nie no takie rozwiązanie nie wchodzi w grę nawet,no to może ktoś zmierzy miarką jaki najdłuższy element wejdzie do siedzeń przednich żeby się mogła oczywiście klapa zamknąć,bedę wdzięczny za pomoc..
    Ostatnio edytowane przez schabo78 ; 14-06-2011 o 07:45

Użytkownik Alfa i Omega Avatar liked
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

lustro 120cm/96cm plus po 2cm opakowania wokoło, ale z bieda wlazło:p

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał schabo78 Zobacz post
    Nie no takie rozwiązanie nie wchodzi w grę nawet,no to może ktoś zmierzy miarką jaki najdłuższy element wejdzie do siedzeń przednich żeby się mogła oczywiście klapa zamknąć,bedę wdzięczny za pomoc..
    Element o długości 200 cm nie wejdzie inaczej niż pisałem. W zależności od pozycji przednich siedzeń można załadować przedmiot o długości 160-170 cm.