Witam,
Co ile km w 1.4 TS 16v wymienia się rozrząd i świece?
Za chwile będę miał przegląd przy 70k, coś poza olejem, filtrami wymieniać?
pozdr
F.
Witam,
Co ile km w 1.4 TS 16v wymienia się rozrząd i świece?
Za chwile będę miał przegląd przy 70k, coś poza olejem, filtrami wymieniać?
pozdr
F.
Wydaje mi sie co 60k rozrzad , co do swiec to sie nie wypowiadam
Rozrząd to faktycznie co 60 tys. km a co do świec: jeżeli masz przebieg samochodu w granicach 100k km to jest szansa, że masz jeszcze oryginalne platynowe świece które, wytrzymują właśnie jakoś 100kkm. Jeżeli masz już inne świece założone to ok 40-50kkm powinny wytrzymać. Ja własnie w takowe rzeczy się zaopatrzyłem i lada dzień będę się bawił w wymianę, prawdopodobnie w ten lub następny weekend.
rozrzad wymieniaj jak najszybciej i nawet sie nad tym nie zastanawiaj...I ten przebieg to to ile TY zrobiles czy tak pokazuje CI licznik??bo raczej na 100 % nie bedzie to faktyczny przebieg...Chyba ze to przebieg jaki TY zrobiles tym autkiem...olej co 10 000 km rorzad nie jezdzij dluzej niz 60 000 swiecie sprawdz jak wygladaja jesli sa w dobrym stanie to nie zmieniaj po co niepotrzebnie koszta sobie zwiekszac jak troszke brudne przeczysc tylko delikatnie...bo z tego co wiem swiecie do TS troche kosztuja...
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Dzięki za odpowiedz, no to lecę do garażu (tym razem chyba mińsk do PG?).
przebieg 69k jest pewny. poprzedni właściciel ma jeszcze jakieś nowsze rodzynki z pod znaku AR. Zresztą auto kupiłem nie ze względu na markę tylko pewność, że krzywda mu się nigdy nie działa.
pozdr
F.
Na forum był kolega bodziakspiz, który miał swego czasu oryginały NGK platynowe za 260 zł. Poszukaj tematu i zagadnij go bo jeszcze miesiąc temu mi takie oferował. Oczywiście kupiłem od niego już jeden komplet i wszystko jest ok.
Oj nie Jester oryginalne 860zł za komplet w Carserwisieale faktycznie zamienniki można już od 100zł zakupić.