Ale uszczypliwy nooooooooo ;D Wie, że do Szczecina z Wrocławia daleko i sobie pozwala ...![]()
![]()
![]()
Hehehe
Pozdrawiam
---------- Post added at 00:40 ---------- Previous post was at 00:39 ----------
Ja przedwczoraj (sobota) kupiłem trochę kosmetyków + końcówkę tłumika. Wczoraj zamontowana... a we wtorek idzie do poprawki![]()
Widzialem widzialem...wyglad tak zwany stealth![]()
Barus91 jeśli to możliwe daj linka do tej końcówki, którą założyłeś bo też się zastanawiam nad czymś takim.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._147_a-12.html
Z tym, że jutro będzie podcinana, żeby nie wystawała poza obrys zderzaka
... A kupiłem w Norauto (wszedłem i że nie było takiej, jak chciałem, wziąłem tą- same o średnicy rury w WC, albo z jakimiś bajerami... Owalnej nie było żadnej na fi60 ;/) za 55zł
Odebrałem dziś piękną po malowaniu z salonu Alfy AutoRes Rzeszów zrobili nie najgorzej, a teraz zabieram się za sprzątanie wnętrza![]()
Poliuretany wjechały na pokład mojej 147.
A dokładniej czerwony strogflex zajął miejsce tulei górnych wahaczy gównianego zamiennika (QAP)![]()
Ze strony strongflexa KLIK
A montaż - wpierw trzeba wyjąc wahacze z auta. Do tego wiem że jest poradnik na forum.
Natomiast czy jest poradnik dotyczący wybicia i wciśnięcia nowych tulei to nie wiem. Trudne to nie jest zwłaszcza jak gumy są już mocno wybite.
Te kupy (QAP) wytrzymały jakieś 15 tyś km i dostały luzu. Metalową tuleje wyjąłem bez problemu, a gumę niszcząc ją.
Potem solidna ilość smaru grafitowego na poliuretan i składanie.
Dzięki temu nic nie piszczy.
akurat jeśli chodzi o tuleje górne to wyciąga się w kilka sekund (oczywiście nie mówię o wyjęciu wahacza).
Ja sposób mam taki:
wystającą tuleję (z tego co pamiętam wystaje z wahacza na ok 1 cm) wkręcam w imadło i obracam wahaczem w każdą możliwą stronę (zaczynając w osi śruby). Wychodzi po chwili (chyba ani razu nie męczyłem się z nimi dłużej niż minutę). Wciśnięcie też nie zajmuje wiele czasu. Oczywiście kto nie smaruje ten nie jedzie (ja używam tego grafitowego do przegubów)
Za to z dolnymi wahaczami bez wiertarki, przecinaka ew. mocnego śrubokręta i szlifierki kątowej jeszcze się nie udało.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.