Strona 44 z 135 PierwszyPierwszy ... 34353637383940414243444546474849505152535494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Odebrałem 159 pojeździłem troszkę i faktycznie skrzynia działa bardziej "miękko" i zdecydowania ciszej Cały czas nie jest to skrzynia "niemiecka" ale tu już jest bardzo dobrze. No nic przetestuję kilka dni 159 (2010 rok JTDM jasna skóra navigacja) - więc na bogato Panowie wzięli się za moją skrzynie i przytwierdzenie tych nieszczęsnych uszczelek. Ja bym tylko chciał by moja skrzynia w Julce ciszej pracowała (gdyby tak jak w 159 to by było bajecznie) - opory się jakby same zmniejszyły i są na akceptowalnym poziomie
    Mam nadzieję że ASO znajdzie sposób na poprawę kultury pracy skrzyni, kultury która niektórym z nas jednak troszkę przeszkadza i mozna by było to poprawić

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

No ja akurat po jezdzie probnej mialem odwrotne wrazenia, w testowej 159 skrzynia chodzila jak w jakims gestym smarze. Pewnie wszystko zalezy od egzemplarza, w mojej Julci poki co wszystko jest OK!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Odebrałem 159 pojeździłem troszkę i faktycznie skrzynia działa bardziej "miękko" i zdecydowania ciszej Cały czas nie jest to skrzynia "niemiecka" ale tu już jest bardzo dobrze. No nic przetestuję kilka dni 159 (2010 rok JTDM jasna skóra navigacja) - więc na bogato Panowie wzięli się za moją skrzynie i przytwierdzenie tych nieszczęsnych uszczelek. Ja bym tylko chciał by moja skrzynia w Julce ciszej pracowała (gdyby tak jak w 159 to by było bajecznie) - opory się jakby same zmniejszyły i są na akceptowalnym poziomie
    Mam nadzieję że ASO znajdzie sposób na poprawę kultury pracy skrzyni, kultury która niektórym z nas jednak troszkę przeszkadza i mozna by było to poprawić
    Ciekawe jak bedzie chodzil automat TCT!?
    Zapraszam do tematu:

http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._91_900_a.html

enzo_pl
    Gość

Domyślnie

Jestem w totalnym szoku po przeczytaniu tego artykułu... i szczerze nie wierzę do końca w wasze słowa
    Jeździłem alfą 156 i 166, były użwane, na liczniku miały ponad 200.000 i jako pierwszy użytkownik wymieniałem niektóre części, a auto bardzo cicho hałasowało zimą... Wydaje mi się że liczycie na to że w klasie kompaktu zapadnie cisza jak w S klasie !?

Właśnie przymierzam się do kupna MiTo QV, i liczę że większość zdań z tego tematu to, narzekania "Polaczków" bo wydali 75 tyś i teraz chcieliby żeby auto w wolnej chwili zrobiło obiad, popsrzątało w domu, a najlepiej to jeszcze żeby zrobiło la.ske !

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrekzaz
    Mieszka w
    Włoszczowa
    Auto
    Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI

Domyślnie

Cytat Napisał enzo_pl Zobacz post
    Właśnie przymierzam się do kupna MiTo QV, i liczę że większość zdań z tego tematu to, narzekania "Polaczków" bo wydali 75 tyś i teraz chcieliby żeby auto w wolnej chwili zrobiło obiad, popsrzątało w domu, a najlepiej to jeszcze żeby zrobiło la.ske !
    no to pojechałeś hehe
    Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
    Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
    Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
    Kiedyś AR 156 1.6 TS
    Kiedyś AR 145 1.6 Bx

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Jestem w totalnym szoku po przeczytaniu tego artykułu... i szczerze nie wierzę do końca w wasze słowa
    Jeździłem alfą 156 i 166, były użwane, na liczniku miały ponad 200.000 i jako pierwszy użytkownik wymieniałem niektóre części, a auto bardzo cicho hałasowało zimą... Wydaje mi się że liczycie na to że w klasie kompaktu zapadnie cisza jak w S klasie !?

No coz, jak ktos juz wspominal forum to miejsce gdzie ludzie mowia w wiekszosci o rzeczach, ktore im przeszkadzaja. To, ze oczekiwania czasami moga byc za wysokie to jedno (chociaz przy wydaniu >80tys mysle, ze maja prawo byc dosc wysokie). Ja sie ciesze mogac poczytac o problemach, ktore moge napotkac - nie bedzie rozczarowania. Z drugiej strony brakuje mi troche tutaj podobnego tematu jaki jest na alfaowner: opinii ludzi zadowolonych z zakupu (mysle, ze jest ich sporo).
    Nie do konca natomiast rozumiem co chciales osiagnac forma swojego postu, a tym bardziej wzmianka o "Polaczkach". Jak kogos wkurzyc to pewnie sie udalo

EDIT: nie ma to jak pierwszy post

enzo_pl
    Gość

Domyślnie

Chciałem szczerze poczytać jakie jest auto przed zakupem... A muszę czytać wypociny ludzi którzy marudzą na lakier a okazuję się że bawią się w polerke... albo marudzą na uszkodzony mechanizm różnicowy - który można tylko i wyłączie rozjebać samemu w 4.000 km !
    Liczę na fachową ocenę produktu, a nie marudzenie że coś hałasuję, kiedy ktoś nawet nie zna przyczyny usterki, równie dobrze, wyjeżdzając z salonu wyjebał w dziurę autem i smęci że coś hałasuje...

Miałem różne auta, bardzo wiekowe również, i nie miały takich problemów, więc irytują mnie takie posty, bo wprowadzają ludzi w błąd. I pamiętajcie na koniec, bo takich niestety też jest dużo, co na czerwonej alfie naklejają znaczki Ferrari (o zgrozo!) Alfa to tylko Alfa - nic więcej, chcesz posiadać włoski luksus to zakup sobie Maserati lub Ferrari - a i tam pewnie coś czasem będzie hałasować...

A jeżeli nadal ktoś narzeka na hałasy, to w przypadku wydatku 100 tyś na auto, warto również posiadać garaż, zamiast trzymać auto pod chmurką.

Może i moje wypowiedz irytuje, ale tylko i wyłącznie dlatego że te auta to żaden luksus rodem z rosji, i żadna klasa nad klasy... to dobre auto klasy premium ale raczej entry level premium. Pamiętajmy o tym.

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał chrzanek Zobacz post
    Z drugiej strony brakuje mi troche tutaj podobnego tematu jaki jest na alfaowner: opinii ludzi zadowolonych z zakupu (mysle, ze jest ich sporo).
    chetnie założę temat ludzi zadowolonych bedzie tam mój pierwszy post

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Chetnie przylacze sie do tematu "ludzi zadowolonych" bo jestem z autka zadowolony na 100% i przymiezam sie do kupna drugiej Julki TCT

Ale temat "usterki" jest dla tych ktorzy maja jakiekolwiek "problemy" i chca sie z tym podzielic z innymi posiadaczami Julek.

Sugestia do Enzo_pl :

1 Prosze nie obrazac innych uzytkownikow tego tematu..

2 Nie podniecaj sie ze umiesz czytac, kup Julke to pogadamy

3 Trzymam Julke w garazu (25tys przejechane) i problemy ktore sa opisane przeze mnie nie sa wypocinami...nikt nie placze na byle halas ale niektore naprawde irytuja/irytowaly
    (Jak wytlumaczyc peknieta tarcza zegarowa od temp. wody po 3 tys km.?)- w aso stwierdzili ze za mocno dokrecili przy skladaniu....
    4 Pozdrow kolegow z Trojmiasta ktorzy jezdza Alfo-Ferrari

---------- Post added at 01:26 ---------- Previous post was at 01:23 ----------

Polecam Giulietta TCT 1.4 170 KM full option okolo 130 000 ,-
    Gwarantuje ze nie bedziesz musial zagladac do tego tematu

Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 22-06-2011 o 00:44

enzo_pl
    Gość

Domyślnie

Sugerujesz że nie stać mnie na takie auto ? Bardzo możliwe gdyż nie żyję kredytami jak większość polaków

Aktualnie myślę o kupnie nowszego auta, posiadam prawie nowego forda focusa (jeżdźony on nowości) i widzę sporą różnicę w zakupie nowego auta z salonu (mam na myśli awaryjność).
    Myślę o MiTo bo cena jest bardzo kuszącą tyle że za bardzo trąci Punto, więc mój wzrok jest raczej skierowany w stronę Guliett'y,

Dodatkowo nie będę pozdrawiał kolegów z trójmiasta z Alfo-Ferrari, gdyż nie są moimi kolegami, rozumiem zatem że są twoimi, więc mogę ich pozdrowić od Ciebie

Nie obrażam użytkowników forum, sami zrobili to już dawno temu, narzekając na auto klasy raptem średniej (jak już wspomniałem), ja mam świadomość za co płacę i czego się spodziewać.
    Mam nadzieję że niedługo również będę prowadził Giuliett'e, myślę o Benzynie - bo ostatnich dieslach, chętnie poczuję ponownie zapach oktanów w powietrzu...

A tak poza tym 130 za Kompakt od AlfaRomeo ? Za takie kwoty można mieć świetnie wyposażoną 159 - która jest z zupełnie innej półki

Pozdrawiam Użytkowników Forum, i żeby zawsze starczyło na ratę Leasingową