Musiałbyś szukać pod wykładziną podłogi...
W poliftach mogłaby się trafić,
Za to w przedliftowych elektryki oparcia nie było nawet w opcji...
Musiałbyś szukać pod wykładziną podłogi...
W poliftach mogłaby się trafić,
Za to w przedliftowych elektryki oparcia nie było nawet w opcji...
Chodzi o to, ze anglicy jeżdżą po drugiej stronie, w związku z czym w lusterko wsteczne patrza tez niejako w odwrotnym kierunku niz na kontynencie. Zatem wszystko widzą w pewnym sensie w odbiciu lustrzanym w porównaniu z patrzeniem lusterko w pozostałych krajach Europy. A więc spoglądając w lusterko w wersji europejskiej na kanapę z Wysp masz wrazenie ze nie patrzysz na nia w lusterku tylko bezposrednio... tak mi się przynajmniej wydaje... może montaz lusterka z Anglika cos by pomógł
Bunga, bunga per tutti!
Nie znasz się.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
kontynuując temat bez zgłębiania czym rożni sie kanapamożecie napisać jak wyciągnąc 12volt pod fotel? w GTA są elektryczne oparcia i w wersji przed liftem jak już ktoś wyżej wspomniał nie ma szans na wiązke do której mógłbym taki fotel podłączyć. Da sie wyprowadzić prąd np od regulacji lusterek i czy to będzie działac?
Proponował bym od jakiegoś "mocniejszego" zasilania.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Odkopię trochę bo szukam szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mianowicie zamontowałem do mojej 156 kubełkowe fotele (oryginalne TI) i one mają elektrycznie regulowane oparcia, które chciałbym podłączyć. Czy ktoś potrafi powiedzieć jak one są fabrycznie podłączone? Tzn. gdzie są od tego bezpieczniki i (prawdopodobnie) przekaźnik? Mógłbym po prostu pociągnąć kable ale chciałbym to zrobić w miarę możliwości "ze sztuką"
Pozdro!
- - - Updated - - -
Nikt nie odpowiedział, więc sam wziąłem się za robotę. Niestety nie do końca zgodnie ze sztuką. Ale opiszę
Po pierwsze po wykręceniu starych foteli przeciągnąłem pod wykładziną kable z każdej ze stron w okolice pułeczki pod popielniczką w tunelu środkowym.
Następnie kable podłączyłem pod zasilanie zapalniczki (chodziło o to aby fotele były na bezpieczniku oraz aby działały dopiero po przekręceniu kluczyka).
Aby uniknąć cięcia oryginalnych kostek od foteli można użyć kostkę "męską" od podświetlenia popielniczki (jest identyczna jak od elektrycznych oparć), Ja miałem dwie popielniczki dlatego były dwa dodatkowe wtyki, które podłączyłem do przeciągniętych wcześniej kabli pod fotelami. Teraz wystarczyło dobrze połączyć wszystkie kable oraz zaizolować i całość skręcić.
Fotele chodzą idealnie, także sądzę, że warto pobawić się te pół godzinki aby mieć elektryczną regulację
Pozdrawiam!