Witam,
Mój problem dotyczy 2.4 JTD nie chce mi zapalić z początku myślałem że to był rozrusznik więc wykręciłem go i wyczyściłem założyłem go z powrotem i dalej nie chciał zapalić więc sprawdziłem mase i oczywiście była tak zaśnieżała że mi sie śruba zlamała więc wyciśłem i przykręciłem obok. I zapalił mi, na drugi dzien znów mi zapalił z rana ale popołudniu znów mi nie zapalił ale sprawa stała sie poważniejsza bo:
1. jak wczoraj go robiłem jak przekręciłem stacyjke to kontrolka z akumulatora i oleju mi sie zapalała i jak przekręciłem na zapłon to gasła a teraz przy przekreceniu kluczyka nie zapala mi sie ani akumulator ani olej (kontrolka).
2. i po wyciągnięciu kluczyka ciągle mi sie pali kontrolka z ABS i poduszki od pasażera.
3. i jak przekrece raz kluczykiem cos strzeli pod maska okolice przed lewą lampą pod pokrywą.
4. i na komputerze *(tam gdzie radio) tylko przy włączaniu klimy pisze ze nie ma do czego ją podłączyć czy jakoś tak.
Moje wnioski mysle ze pradu nie ma wiec ładowałem akumulator (ale mam nowy to sam nie wiem po co) masa to nie bd ale to moze byc kabel z akumulatora który idzie na silnik. a jak nie to to prosze o pomoc