Witam , mam taki problem , przy mojej belli występuje takie coś że przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 przerywa , płynnie praktycznie wchodzi tylko 5 , co może byc przyczyna ?
Witam , mam taki problem , przy mojej belli występuje takie coś że przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 przerywa , płynnie praktycznie wchodzi tylko 5 , co może byc przyczyna ?
hmm.. opisz to dokładniej Co przerywa?? silnik ? czy ciężko wchodzi ta 3 ?? czy nie chce wejść wcale ?? co tam się dzieje
w tej przekładni więcej informacji potrzeba ; )pozdro
tak jak by go dusiło czyli wychodzi na to że silnik przerywano bo co by innego
, płynnie wchodzi . no nie wiem co jeszcze moge dodać. ;d
więc ? jakieś pomysły ?![]()
nie bardzo rozumiem twoje objawy, silnik przerywa dusi się jak już np: wbijesz 3 dajesz gaz a on ma zamulenie i nie idzie ??, czy z 2 chcesz dać 3 dusisz sprzęgło i nie możesz drążkiem wcisnąć tej 3 i podczas tej czynności przygasa silnik ?
opisz dokładniej co tam się dzieje czy podczas wysprzęglania obroty szaleją przygasają bieg nie wchodzi czy co tam się dzieje bo z tego:
ja nie jestem w stanie zbyt wiele wywnioskować...![]()
chyba że ktoś inny potrafi to zdiagnozować pozdro
dobrze kolege rozumie, nie potrzeba tu zbednych wyjasnien bo zostało to juz opisane dosc zrozumiale, obstawiał bym układ zapłonowy, miałóem to samo na walnietej przepływce, po wymianie objaw zniknął a czasami od jakiegos czasu znowu to jest, byc moze znowu przepływka(kupiłem uzywana) albo kable lub swiece, sonda, marchewa nie musi ci wyskakiwac bo poprstu dana rzecz działa ale nie w 100% sprawna jest......na innych biegach poprostu jest inne obciazenie i inaczej silnik to odczuwa, takie moje zdanie...
ps... warto tez przeczyscic przepustnice, krokowy jak i przepływke ale do przepływki specjalny srodek, najpewniejsze bedzie podjechanie na kompa:p
Ostatnio edytowane przez NERO2287 ; 30-06-2011 o 16:40