Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: [166]Parowanie z rury wudechowej

smuz
    Gość

Domyślnie [166]Parowanie z rury wudechowej

MAm pytanie do uzytkownikow 166 z motorkiem 3,0 czy u Was tez dosc obficie paruje z rurki ?u mnie jest to zauwazalne bardziej niz w innych autach,nie wiem czy to przypadlosc alfy czy cos?jesienia zmienialem uszczelke pod glowica bo ta puszczala wode na 3 cylinderek i wtedy bylo to straszne buchanie para ,zastanawiam sie tylko czy moze znowu cos sie dziwnego nie dzieje

Silver156
    Gość

Domyślnie

Jest to normalne o tej porze roku, zebys widzial jak mi para leci a co dopiero jak dodam gazu masakra !! :shock: wiec moim zdaniem nie ma sie co przejmowac poki temperatura nie wzrosnie wtedy nie bedzie CI sie nic skraplac i parowac miejmy nadzieje

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Ja również mam chmurkę z tyłu taka mała zasłona dymna
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

Jak się nagrzeje powinno przestać to odparowuje woda z układu wydechowego.
    KaKa

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam, "dymi" jak z generatora

smuz
    Gość

Domyślnie

to mnie cieszy znaczy ze przypadlosc alfy,a jeszcze jedno ubywa plynu???jesli tak ile,u mnie wiaze sie to z nagrzewnica ta juz chyba konczy swoj zywot bo szybki po wylaczeniu silnka paruja

alfa
    Gość

Domyślnie

ja mam tak samo jak koledzy teez mi para laci z rury i to jak zawsze zanim wyjade na droge odpalam autko i czekam pare minutek no i dla silnika lepiej jak sie troszke rozgrzeje niz na zimnym pilowac

smuz
    Gość

Domyślnie

rozgrzewanie benzyny na biegu jałowym jest złe to taka wzmianka bo kloega pisal o tym ,nie powinno sie rozgrzewac benzynki w ten sposob,jedyny rozsadny i wlasciwy sposob aby to zrobic to jazda odrazu po zapaleniu -jazda delikatna bez szalenstw.Zaraz zapytazcie dlaczego ,to jakas bzdura otoz nie!wynika to z ujemnego stosunku oleju wplywajacego do glowicy silnika kanałami wlotowymi do oleju pozostajacego w misce olejowej,inaczej sytuacja ma sie w przypadku jazdy otoz pod wplywem wiekszych obrotow silnika i wiekszego obciazenia oelj szybcie transmitowany jest przez uklady doprowadzajace go ,i ot cala filozofia,gdybym znalazl w tej chwili dane zmaiescilbym je w celu poparcia tej naukowo badanej tezy!,pozdrowionka

Techno
    Gość

Domyślnie Re: [166]Parowanie z rury wudechowej

Cytat Napisał smuz
    MAm pytanie do uzytkownikow 166 z motorkiem 3,0 czy u Was tez dosc obficie paruje z rurki ?u mnie jest to zauwazalne bardziej niz w innych autach,nie wiem czy to przypadlosc alfy czy cos?jesienia zmienialem uszczelke pod glowica bo ta puszczala wode na 3 cylinderek i wtedy bylo to straszne buchanie para ,zastanawiam sie tylko czy moze znowu cos sie dziwnego nie dzieje
    Mała dywagacja - przy jakim przebiegu zmieniałes ta uszczelke? Bo spotkałem alfe 3.o przy okazji poszukiwan i miała zmienianą przy około 100 000 km :shock: trochę sie zdziwiłem...

smuz
    Gość

Domyślnie

140 tys. ,osobiscie bardzo mnie to zdziwiło ,nie mowiac juz o ogromnie pracy i kosztach