Strona 29 z 191 PierwszyPierwszy ... 19202122232425262728293031323334353637383979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1904

Temat: alfaholicy słupsk

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

A ja nawet pofatygowałem się pod Castoramę. Postałem i pojechałem. Też myślałem, że już wakacje.

malgosia
    Gość

Domyślnie

Czy jest wśród Was osoba, która zajmuje się naprawą drobnych usterek w Alfie? Już mam dosyć latania po mechanikach z każdą pierdółką.

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Pewnie, powiedz tylko co jest do zrobienia, bo nie wszystko można zrobić metodą "podwórkową"

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

I uzupełnij w profilu typ samochodu, będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Cytat Napisał malgosia Zobacz post
    Czy jest wśród Was osoba, która zajmuje się naprawą drobnych usterek w Alfie? Już mam dosyć latania po mechanikach z każdą pierdółką.
    Zapraszam jutro na spota pod castoramą o godz. 19-stej będe na pewno myśle że paru kolegów też przyjedzie, może uda sie Tobie pomóc.

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

Organizujemy jutro jakiś spot bo już sie umówiłem?

malgosia
    Gość

Domyślnie

Np. zamek- z jednej strony nie zamknę kluczykiem i pstryczek do otwierania okien.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Np. zamek- z jednej strony nie zamknę kluczykiem i pstryczek do otwierania okien.
    Żebym to ja miał tylko takie problemy , a powracając do tematu, wszystko da się naprawić (prócz falowania ? ) zależy co się stało z zamkiem i pstryczkiem dokładnie.
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

bierzesz taki pstryczek stajesz nad nim z mlotkiem najpierw ostrzegasz 3 razy robisz grozna mine pare slow na k... i powinien sie naprawic ) hehehe a powaznie to jakie dokladnie masz objawy tego zamka i pstryczka ?

malgosia
    Gość

Domyślnie

"Pstryczek" sobie lata. Tzn jakby wisiał w powietrzu. Kiedyś ten guzik co się otwiera szybę 'wcisnął' się i teraz trzeba byłoby jakoś go przymocować <tylko jak>. A co do zamka, to drzwi normalnie się kluczykiem otwierają z dwóch str, ale zamknąć idzie je tylko z jednej.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Kiedyś ten guzik co się otwiera szybę 'wcisnął' się
    głupi pstryczek jak śmiał!!
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

Pstryczek" sobie lata. Tzn jakby wisiał w powietrzu. Kiedyś ten guzik co się otwiera szybę 'wcisnął' się i teraz trzeba byłoby jakoś go przymocować <tylko jak>. A co do zamka, to drzwi normalnie się kluczykiem otwierają z dwóch str, ale zamknąć idzie je tylko z jednej.

nic nie rozumiem : zacznijmy od tego co to jest ten pstryczek i jak lata i wisi w powietrzu skoro sie wcisnal ???!!! .. pierwsze co pomyslalem, to to ze chodzi ci o rygle w drzwiach i ze jeden wpadl do srodka.. ale nim sie szyby nie otwiera.. wiec chodzi ci o sterownik elektryki podnoszenia szyby ?? czy o co ?? ale tego z kolei nie da sie wcisnac do srodka...chyba ze mlotkiem.. ;/ nie rozumiem tez tego ze otwierasz drzwi kluczykiem i centralny ci dziala czyli co .. nie dziala jak zamykasz ??? jak dziala centralny to dziala wszysto, chyba ze ktos kiedys sie dobieral do zamka z jednej strony to mogl uszkodzic zapadke i nie reaguje w kierunku zamykania. obejrzyj dokladnie czy nie jest jakas zdemolowana wkladka w zamku - jak tak to tego nie naprawisz na podworku trzeba wymienic cala wkladke, ale to bez sensu bo musisz wymienic obie plus stacyjke i do tego kodowac kluczyk. poprostu zamykaj auto z jednej strony i tyle albo zamontuj tanim kosztem alarm i bedziesz to robic pilotem.

tak na marginesie motofan.. mozesz mi cos doradzic z kablem do auta ?? szukam go po allego od tamtej pory i co napisze do ktoregos ze sprzedawcow to twierdza ze to nie pasuje bo to nie do fiataow ... pozniej mowia ze sami nie wiedza bo nie testowali i mi wciskaja cos za 130 zl ;/ ew. dalbym rade jutro tj w czwartek podjechac gdzies do ciebie w slupsku zeby wykasowac blad airbaga ?? bo mi sie swieci prosto w oczy na czerwono.. ???