Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Indywidualizm ...

Mehow
    Gość

Domyślnie Indywidualizm ...

... jest tym co mnie sprowadza na wasze forum

Witam wszystkich serdecznie . Mam na imię Michał , 31lat na karku , mieszkam i pracuje w Redzie koło Gdynii . Tyle o mnie .

Jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem samochodu marki BMW , serii 7 . Fajne autko ale ja nie do końca "dobrze" się w nim czuję i dlatego ciągle rozmyślam o zmianie . Zawsze mnie ciagnęło do aut egzotycznych czytaj inne niż wszystkie .

Za pewne jest mnóstwo informacji w archiwum waszego forum i nie omieszkam je przekopać ale bardzo bym się ucieszył gdybyście mogli mi w tym topicu rozjaśnić parę spraw . Tj newralgiczne punkty czegokolwiek , spalanie , mozliwość serwisowania w trójmieście , co dobre i co złe ... w modelu 166 3.0 24V . Nie wiem czy man czy aut ... pewnie jedno i drugie ma swoje wady i zalety i nie upieram się przy konkretnej skrzyni . Na pewno natomiast nie będzie lpg .

Dodam że nigdy nie miałem do czynienia z alfa romeo i pewnie nie wiem co straciłem

dziękuję z góry za odpowiedzi

adasco
    Gość

Domyślnie

o V6 niewiele powiem, ale chceialbym kolege pochwalic za obranie jedynie slusznego kierunku
    Tak na dzien dobry, mysle, ze lektura forum pozwoli Ci rozwiac stereotypowa opinie o alfach.
    A inne fora znasz? Warto popytac w paru miejscach.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

WITAM SERDECZNIE ...i tak trzymaj chlopie .Powiem tak v6 alfa romeo a taki posiadam w odmianie 2.5 litrowej to tak zeby nie bylo że ja zachwalam to podepre sie faktami otóz ten silnik w 2000 roku został wybrany najlepszym silnikiem na swiecie w kategorii 2.0-2.5 wygrywając miedzy innymi z boxerem subaru czy 6 rzędówką bmw ... tutaj tyle . Jeśli kupisz dobrze to 166 nie jest ani mniej awaryjna ani bardziej niż inne auta podobnej klasy jeśli są wogóle auta podobnej klasy-bedziesz po kilku godzinach i jeszcze na koniec zacytuje J.Clarksona - jezeli urzywasz auta jako środka transportu do pracy i na zakupy Alfa nie jest z pewnoscia dla ciebie ale jesli kochasz samochody Alfa da ci dokladnie wszysto to co jest kwintesencja samochodu.POZDRAWIAM PIęKNą REDE

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    J.Clarksona - jezeli urzywasz auta jako środka transportu do pracy i na zakupy Alfa nie jest z pewnoscia dla ciebie ale jesli kochasz samochody Alfa da ci dokladnie wszysto to co jest kwintesencja samochodu.

zgadzam się w 100%.. Alfa Romeo to nie to samo co BMW..

jak to J. Clarkson kiedys powiedział.. każdy kierowca chociaż raz w życiu powinien mieć Alfe (czy jakoś tak ale sens ten sam )

v6 alfy to mistrzostwo świata ..
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

mick
    Gość

Domyślnie

xxx

Mehow
    Gość

Domyślnie

To że alfy się nie kupuje rozsądkiem to wiem ... inaczej by mnie tu nie było .

Więc tak ... do pracy tym nie będę jeżdził bo do pracy schodzę po schodkach czytaj pracuje w domu
    Auto właściwie zawsze służyło mi (prawie) tylko dla przyjemności i dlatego jak juz to 3,0 .
    Jeśli chodzi o koszty utrzymania to jestem przyzwyczajony do powiedzmy ca 3-5 tzł rocznie na naprawy i spalanie rzędu 15tu litrów - czy taka 166 mieści się w tych granicach ? Zakładając kupno zadbanego egzemplarza z przebiegiem 100-150tkm .

No i właśnie najważniejsze - jak wyglada sprawa mozliwości serwisowania w trójmieście ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Powiem tak ja żadnych zdolności manualnych nie mam ani kilku moich znajomych raczej tez nie bardzo i mnie sie zadne pierdoły nie psują a ma juz prawie 10 lat o zawieszenie trzeba dbac i traktować je z sercem ...o przepraszam wlsnie padl mi czujnik abs ale to nie dramat 250 zł z wymianą . 15 litrów jako srednia z miasta i trasy... do osiagniecia. Na twoim miejscu zalożyl bym koło 17-18 w miescie w duzym ruchu korkach itd trasa koło 11- 14 zalezy.Nie chciałbym sie z nikim klócić ale strach przed alfami jest po czesci wywołany przez ludzi ktorzy zaczynaja dawanie ci rad od zdan typu; - ja na poczatek radzilbym ci znalezienie dobrego warsztatu.... i mowia cos o zdolnosciach do robienia czegos samemu przy aucie? nie bardzo rozumiem a na pewno sie nie zgadzam ...to nowoczesne auto ze wspanialym sercem a nie jakis citroen 2cv czy motolotnia.

Mehow
    Gość

Domyślnie

tak czy siak dobrze mieć dostęp do dobrego warsztatu specjalizujacego się w danej marce ... powiem szczerze ze dla mnie jest to baaardzo ważny argument

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

I TU SIE ABSOLUTNIE ZGADZAM-zreszta jakiego by sie auta nie mialo to fajnie jest jak sie nim zajmuje ktos kto jak to starzy indianie mawiaja - kuma baze

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Mehow
    powiedzmy ca 3-5 tzł rocznie na naprawy
    to chyba duzo, nawet patrzac na utrzymanie 166... zalezy ile jezdzisz, najlepiej niech ktos Ci poda ceny wymiany zawieszenia, bo elektronika to juz sprawa kilku stowek...

Cytat Napisał Mehow
    spalanie rzędu 15tu litrów
    jak wierzyc redaktorom to v6 potrafi wypic nawet 20-25 litrow... ale to pewnie przy skrajnym katowaniu

sama v6 to legenda, nietylko dla alfisti, ponoc spokojnie wytrzymuje 300 tys km bez remontu.

opinia uzytkownika: http://cuoresportivo.pl/_mm/modele/ar166/opinions.shtml

nie widzialem na forum, zeby ktos specjalnie sie zalil na koszty utrzymania.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia