Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Opony Letnie!!!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

Kto mówi, że na oponach nie należy oszczędzać ma 100 % racji . A już kolego jak mają 10 lat to nie przekraczaj 60 km z nalewkami to samo jak chcesz pomykać to oponki, amorki i hamolki muszą być na 110%. A ten wypadek to być może miał swoje podłoże z zawieszeniem i oponkami bo poniosło ich prosto nie wspominając o szybkości, szkoda małolatów. A jakie kupić?
    KaKa

mojax
    Gość

Domyślnie

Ja powiem krótko, jeździłem na Dunlopach 9090 i Goodyerach F1, a obecnie kończę Bridgestony Potenza i powiem szczerze że są to najlepsze opony na jakich jeździłem, deszcz, sucho nie ma znaczenia, pod każdym względem są lepsze od wyżej wymienionych. W końcu nie na darmo do GTA montowali je jako pierwszą. Pozdrawiam!

Irokez
    Gość

Domyślnie

Kupiłem w zeszłym roku Firestone Firehawk TZ200 205/60R15 - nie widziałem że auto może się tak kleić drogi zwłaszcza na mokrym.

Teraz na zimę mam zimówki Semperit Sportgrip ten sam rozmiar i tragedia na mokrym.

Pozdrawiam.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Szczerze polecam UNIROYAL RALLY 550 świetna opona w dobrej cenie .Mialem je w poprzednim audi i teraz mam u siebie moze troche nie daja rady z mocą u mnie ale i tak uważam swietne i trwałe co przy dobrych oponach raczej nie idzie w parze...a i przy tym dobrze wygladaja.POLECAM NA PRAWDE

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Ja polecam oponki yokohama, w poprzednich samochodach wlasnie na takich jezdzilem, moim zdaniem bardzo dobre oponki.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał robak#21
    Cytat Napisał b.pawelek
    a ktoś probował regenerowac opony??
    Podobno można nakładac nowa warstwe??
    słyszałem przeróżne opinie nawet takie ze komus nałożona warstwa gumy odpadła haha
    wiec nie wiem ale mysle ze takie opony nadaja sie najlepiej do zabawy , opona ma byc pewna a nie ze wejdziesz w zakret i Bog jeden wie co sie moze stac :mrgreen: na gumkach nie warto oszczedzac :mrgreen: :wink:

pozdro
    Mój kolega miał następujący problem z regenerowanymi.
    Kupił 4 szt, okazało się że nawet świetnie wyważone, jeździło się super, a potem najechał na coś ostrego i opona do wymiany... tylko że... na co?? Bo takiej samej przecież w sklepie nie kupi jest wyższa, o ile wyższa?? Jaka była warstwa oryginalnego bieżnika?? I musiał kupić dwie nowe opony.

Ale ogólnie mówił że je jeździło mu się świetnie.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Ja nie wiem jak szukacie opon, ale warto kupić nowiutkie, nawet słabszej marki ale nowiutkie. Ja zwykle wchodzę na:
    http://opony.com/
    Tam wybieram rozmiar, letnie/zimowe i sortuj wg. ceny od najtańszej.
    I przeglądam opinie użytkowników pierwszych 10 opon. Nie ważne jakiej są marki, nie warto przepłacać za markę, zresztą większość tych nieznanych i tak należy do wielkich koncernów.

I kupuję cały komplet. Przesyłka jest gratis, kurierem. W warsztacie obok mojego garażu wyważają i zakładają za 40zł.

Efekt: nowe opony, dużo taniej. Robiłem już tak dwukrotnie i byłem bardzo zadowolony.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

Podziela twój poglad w 100 % i wybrac opony za 800 zł i za 190. zł ale trzeb wypośrodkować i też szukam w internecie i mam już namiary. Zobaczyć można na ceneo.pl .Podziękować za inforamcje.
    KaKa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL

Domyślnie

Tanio można kupić również na www.oponytanio.pl kupowałem już tam dwa razy opony i jestem z nich zadowolony a opony marki Falken 452