Przekaźnik zasilający ECU mamy. To ta czarna skrzyneczka przed AKU i tam znajdziesz któryś. Ja go czyściłem też.
Przekaźnik zasilający ECU mamy. To ta czarna skrzyneczka przed AKU i tam znajdziesz któryś. Ja go czyściłem też.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Korci mnie krokowy. Podczas testów adaptacji i przy wyłączaniu bądź włączaniu kluczyka robi "grrr...grrr...grrrr" tak chrobocze, jak chodzi u Was?
spalanie 7.8l/100km
a co powiecie jak silnik oprócz lekkiego falowania przy większych temperaturach traci moc? przepływka?
A bawiliscie sie z ta srubka przy przepustnicy ? Ja ją przestawilem pokazywalo mi 29.03 a wczesniej mialem 28.08 czy jakos tak i po resecie wszystko ok. Teraz po jakims czasie znowu faluje ale juz powiedzialem ze nie chce mi sie z tym bawic i bede jezdzil z falowaniem. U mnie bynajmniej przyczyna tkwi w tej srubce. Podejrzewam ze sie przy pracy silnika minimalnie sama przekreca i pozniej znowu faluje.
Tej śrubki się nie rusza, ona się nie odkręca, od x lat z wyjazdy z fabryki nie falowała alfa, nagle faluje i zabezpieczona śrubka lakierem odkręca się?
Gdzieś na forum są posty jak to śrubka popsuła zabawę w adaptację i takie tamTo jest środek pośredni, eliminuje główny problem... Ale jak Ci pomaga to ok
![]()
spalanie 7.8l/100km
Sprawdz sobie parametr w unidiagu "throttle opening" czy jakos tak jesli bedzie ci pokazywal mniej albo wiecej jak 29.00 to przestaw ja i zrob reset zobacz ile masz jak bedzie juz ok. to powinno pomoc. Alfy nie masz pewnie od nowosci i nie masz pewnosci ze ktos sie ta srubka juz nie bawil. Jak juz szukacie wszystkich przyczyn to moze tylko o to chodzi jesli mi pomaga to moze komus tez pomoze.
Ostatnio edytowane przez mati7700 ; 07-07-2011 o 23:40
U mnie nie pomaga,po przestawieniu srubki niestety nie faluje juz tak przy dojezdzaniu ale albo ma za wysoko przy zejsciu z wyzszych albo po prostu faluje na jalowym juz wtedy mocno