Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa Romeo GT 1.9 JTD

BajduS
    Gość

Red face Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Witam!
    Planuje zakupić AR GT 1.9 JTD , Będzie to moja pierwsza AR więc proszę o pomoc Alfamaniaków! Po przesiewie ofert z Allegro i Otomoto zostaly te 2 :
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bert...C19648490.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C19163611.html

Co o nich myślicie ?A może ktoś z Was już się interesował tymi egzemplarzami ?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

witam ponownie
    pisaliśmy już na knajpie
    do olkusza daleko nie masz więc bierz tych swoich magików i jedź - bo zestawienie całkiem fajne ( wg eper'a produkcja 05.2004rok , skóra szara , .... ) czyli zgadza się
    tylko spalanie to chyba wg kompa podał ( 4.2 )
    u mnie komp kłamie o 1,2 i przy 120-140 na trasie na 215/45/17 wychodzi ok 6 spokojnie
    o minusie tego autka też rozmawialiśmy
    ale to akurat do obejścia

a Gniezna to bym się troszkę obawiał i przed wyjazdem jednak poprosił bym kolegów z forum z okolicy o wstępne oględziny

p.s.
    gdybym akurat był wolny jak byś jechał to chętnie też bym ją ( olkusz ) zobaczył
    ( nie bój się , że podkupię - ja już mam gyty )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 05-07-2011 o 08:12

BajduS
    Gość

Domyślnie

Byłem dziś w Olkuszu i autko ogólnie OK,
    - środek bardzo zadbany jedynie na fotelu kierowcy można by się doczepić o '' zgięcia'' (ale żadnych przetarć nie ma).
    -blacharka... hmmm.. malowane : zderzak ( dodatkowo lekkie pęknięcie od spodu), maska, drzwi kierowcy dodatkowo rzezbione, tylni błotnik (lewy). Jeżeli chodzi o kowalstwo to tylko drzwi (tapicerka od środka była sciągana, ale wnęki ,zawiasy nienaruszone) po za tym nic nie zauważyłem wszystkie wnęki nie ruszane , progi proste (oryginalne równe zgrzewy). podłużnice proste ( nie ruszane ).
    -Szyba przednia wymieniana, prawdopodobnie kamień lub ludź (dach, słupki nie ruszane), Szyby boczne tylnie różnia sie data od przednich tył 03 przód 04 (numerki wszędzie takie same) więc to chyba wyszło tak z fabryki
    - silnik.. suchy, pracuje równo, dobrze się zbiera (wydając miły pomruk). Skrzynia i sprzęgło wydają się ok. Odniosłem wrażenie że biegi wchodza jakoś tak ''miekko'' może tak mi sie wydawało przez to że drążek jest wysoki , rozrząd wymieniany 70kkm temu :/wiec trzeba jechac do ASO po nowy
    - układ kierowniczy i zawieszenie.. jak dla mnie bomba nic nie stuka nic nie puka, bylem pełen podziwu ze na 17 w coupe można w miarę komfortowo podróżować. Prowadzi sie świetnie żadnych drgań na kierownicy, nie ściąga, ładnie wchodzi w zakręty

Podsumowując:
    Nie liczyłem że w tej cenie znajdę salonówkę....
    Blacharka zrobiona bardzo dobrze i nie wydaje mi się żeby była po większym dzwonie, silnik i zawieszenie bez zarzutu, wiec
    prawdopodobnie w czwartek zostanę członkiem zacnej grupy alfamaniaków!

Cena po negocjacjach 26400zł
    Ostatnio edytowane przez BajduS ; 05-07-2011 o 16:11

Użytkownik Świeżak Avatar dimasinho
    Mieszka w
    Lębork
    Auto
    Spider 2.4, GT 1.9, 147 3.0 V6

Domyślnie

dawaj dawaj, do grona gt-ków

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ta gyty bydzie dzisioj sprawdzana ...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia