Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Opory przepływu nie są zbyt duże, sam często pytam się znajomych czy pamiętają o wymianie filtra p/pyłkowego i często nawet nie wiedzą że coś takiego mają w samochodzie (nie mówię tu o Alfie Romeo). Dopiero jak pod podszybie się zajrzy i ile syfu się nazbierało przez lata(!) to filtr z węglem z pewnością będzie miał mniejszy opór niż zabrudzony zwykły-z włókniny.
Michał
dzięki za odpowiedzi,
wzięłam węglowy - jakby coś zaczęło dziwnie działać na pewno się "pochwalę"
w weekend pierwsze przymiarki (jaka ramka itp)![]()
Witam, jestem zainteresowany montażem takie filtru p/pyłkowego w swojej Alfie 146 98r. Moje pytanie jest następujące gdzie mogę nabyć ramkę pasującą do filtra ??. Patrzyłem na allegro, ale niestety nie ma tam już tych ramek, które były opisywane w tym temacie na początku. Poradzilibyście coś ??.
w dziale Bazar musisz pytać o używki, najłatwiej i chyba tanio
Nie wiem za ile Ci się to uda kupić np. na Allegro, ale zgodnie z ePerem, w serwisie kosztuje niecałe 50 zł.
Pod warunkiem, że jest dostępny. Będę na dniach w ASO na Karkonoskiej we Wro to się zorientuję. Przy okazji należy też dodać, że sama ramka to nie wszystko. Potrzebne są dokładnie cztery elementy a dokładniej:
1. 46451004 - SKRZYNKA - koszt wedle ePer v.19 to 46,84 zł brutto;
2. 60502080 - NAKRĘTKA w ilości sztuk 2 w cenie 1,51 brutto za sztukę - zbiorczo jest 10 szt. i raczej trzeba kupić całe opakowanie zbiorcze - taka jest ostatnio polityka FAP;
3. Sam wkład filtra to oczywiste i tutaj wybór jest szeroki;
4. 60813202 - USZCZELKA - a raczej osłona - nomenklatura ePER'a jest nieraz ciężka - niestety ceny w ePER nie ma, ale warto zapytać podczas rozmowy z pracownikiem ASO.
Szukajcie i pytajcie - jak ja się czegoś dowiem na pewno podzielę się wiedzą![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
No właśnie nie można - to nie zależy od ASO a od centralnego magazynu w Bielsku - FAP zarządził odgórnie, że nie sprzedają części zamiennych na sztuki a jedynie na opakowania zbiorcze. Potwierdziłem tą informację trzykrotnie w dwóch sklepach we Wrocławiu i samym ASO, chcąc kupić dwie spinki do przedniego nadkola po 2,5 zł brutto sztuka i owszem mogę, ale 10 sztuk bo tak są zbiorczo pakowane. Nie wyssałem sobie tego z palca - wystarczy zadzwonić i spróbować zamówić coś, czego na magazynie w ASO nie ma i wymaga sprowadzenia - na dzień dobry dostaniesz informację, że trzeba kupić całe opakowanie zbiorcze np. dwie rury do chłodnicy![]()
Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 07-07-2011 o 09:08 Powód: literówki...
Pozdrawiam
Zbyszek
W Radomiu w ASO Fiata można kupić ile się chce. Kupowałem jedną bo złamałem i nie mieli tego na magazynie tylko zamówili w jakimś centralnym magazynie po 2 dniach kupiłem jedną, chyba że resztę sobie zostawili.