2 razy wyjmowalem skrzynie bez opuszczania sanek , ale ostatnio jak wymienialem skrzynie ....to u gory podwiesilem silnik i sanki okolo 10cm opuscilem ... jak dla mnie bylo latwiej
2 razy wyjmowalem skrzynie bez opuszczania sanek , ale ostatnio jak wymienialem skrzynie ....to u gory podwiesilem silnik i sanki okolo 10cm opuscilem ... jak dla mnie bylo latwiej
1. 164 TS biała ..była .2. 164 TS LPG zielona ..była.. 3. 164 TS niebieska ..jest ale na części,, 4. 164 TS czarna *była .5 164 2.0 V6 TURBO lpg bordo JEST
Im więcej odkręcisz tym łatwiej pójdzie... Można na przykład opuścić cały zespół napędowy z sankami i przekładnią kierowniczą, tylko po co?![]()
dzięki wszystkim za odpowiedzi, niestety nie miałem dostępu do internetu i za późno amigas Twojego posta przeczytałem ale do rzeczy
tarcza valeo 250 zł
łożysko valeo 62 zł
docisk jakiś chiński ale trochę lepszy od 4 max podobno150 zł
ale ,ale różnicę w jakości widać od razu nowy chiński docisk pojedyncze sprężyny a słoneczko ręką można wgiąć nie to co stare valeo które wyjąłem po 200 tys sprężyny solidne podwójne i słoneczko nie zagniesz no ale mam nadzieję ,że i to wytrzyma choć z 30 tys
robocizna 150 zł po znajomości
jak to zrobił mechanik:
-odkręcił tylko półoś od strony skrzyni i poduszkę skrzyni żadnych sanek macphersonów ani nawet półosi od strony przegubów zewnętrznych nie ruszał
164 TS 95r
164 TB V6 95r