Witam,
mógłby ktoś rzucić okiem na tą bellę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C19646847.html
Witam,
mógłby ktoś rzucić okiem na tą bellę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C19646847.html
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
A po czym to rozpoznajesz?
sprzedający to kompletny idiota, to jest silnik 120 km. straciłem tylko czas i pieniądze. szkoda gadać.
No cóż... Akurat weekend był, to VINu nie miałem jak sprawdzić - tylko na szybko rok produkcji. Jak widać - nie ma na tym świecie nic za darmosilnik 120 czy 150 KM - dla niektórych wszystko jedno.
Koledzy,a nie łatwiej przestać patrzeć na sprowadzone pseudo"okazje"?
Może lepiej poszukać aut z polskich salonów AR,droższych,ale pewnych??
Co powiedziałeś? Droższych, ale pewnych?)
To niby w Polsce się te samochody nie psują, nie zużywa im się zawieszenie, nie ulegają wypadkom i właściciel zawsze mówi 100% prawdę, co się na przestrzeni eksploatacji działo z autem?
Ja ujmę to tak - miałem okres w swojej działalności, gdzie praktycznie bazowałem tylko na autach z polskich salonów. Wyleczyłem się z tego praktycznie raz na zawsze. Auto z polskiego salonu ma tę zaletę w stosunku do auta kupionego na zachodzie, że możesz się ekscytować "salonowym pochodzeniem". Poza tym ma kilka istotnych wad:
- koszty serwisu w ASO - w większości przypadków serwis kończy się w momencie upływu gwarancji, nikt z "polskim portfelem" nie będzie jeździł do serwisu, w którym płaci 2x więcej niż u mechanika
- bardzo mało DOBRYCH mechaników, którzy w nowoczesnych samochodach potrafią sobie poradzić z nietypowymi usterkami
- bardzo duży wpływ jakości polskich dróg na zawieszenie oraz ogólną sztywność samochodu
- podobne "bajkopisarstwo" sprzedających właścicieli prywatnych na temat historii ich aut, jak handlarzy w komisach - raczej nie liczyłbym na to, że właściciel z ręką na sercu powie, co uszkodził w samochodzie i dlaczego.
My nie jesteśmy narodem bogatym. Ludzie kupują nowe auta, żeby się nie naciąć na minę, często za ostatnie pieniądze, potem siłą rzeczy oszczędzają na serwisie - no bo przecież takie auto to się nie powinno psuć przez najbliższe 10 lat, a jak się skończy gwarancja i nadejdzie czas na pierwsze drogie naprawy - to pojawia się decyzja - SPRZEDAJEMY. I to jest niestety smutna rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 08-07-2011 o 16:01
Nie wkładaj wszystkich polaków do jednego worka.
Wrzucając wszystkich do jednego worka , sam przyznał się jak bajeruje innych <LOL>
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
Ja nikogo nie wrzucam do żadnego worka. Takie są po prostu realia w naszym kraju - mało kogo stać na porządny serwis samochodu w ASO danej marki przez cały okres jego eksploatacji - tak robi może 1 klient na 100. Chcąc w sensownych pieniądzach naprawiać chociażby 159-kę siłą rzeczy musisz zrezygnować z ASO, bo przy pierwszej akcji typu wymiana kompletnych wahaczy zostawisz tam majątek. Być może Ty cały czas utrzymujesz samochód w stanie absolutnie wzorowym, nie szczędząc nic a nic na jego serwisie, ale niestety wiele osób musi dokonywać specyficznych wyborów - albo naprawa auta, albo np. wakacje dla rodziny.
I nie zmienisz też faktu, że drogi mamy jakie mamy, a i paliwo również nie jest najwyższej jakości. I to wszystko wpływa na kondycję auta po kilku latach - ale żeby takie coś zauważyć, trzeba pojeździć kilkunastoma samochodami z Polski i kilkunastoma z TAKIM SAMYM przebiegiem z Zachodu. Różnica jest dostrzegalna momentalnie.
Już nawet nie chcę pisać o typowo polskiej podejrzliwości, która się pojawia zawsze w sytuacji, gdy ktoś sprzedaje stosunkowo młody samochód z małym przebiegiem, z polskiego salonu. Przeciętnemu Kowalskiemu bowiem nie mieści się w głowie, że ktoś mógł przez rok zrobić autem 3000 km, a potem chce go sprzedać, bo go stać na nowy, a ten mu się nie podoba. Takie auto to jest mega mina sprzedażowa, o ile nie stoi ono w salonie jako auto "demo".
Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 08-07-2011 o 22:09