Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem ze Selespeedem, potrzebna pomoc !!

outlaw100
    Gość

Domyślnie Problem ze Selespeedem, potrzebna pomoc !!

Witam,

Zakupilem Alfe 147 2.0 Selespeed z uszkodzonym aktywatorem.

Jestem co raz blizej ukonczenia auta, napisze moze co zrobilem a z czym mam problem.
    Zakupilem aktywator po czym okazalo sie ze skrzynia biegow tez jest uszkodzona, wiec dokupilem skrzynie i wszystko ze soba skrecilem. Zalalem plyn do selespeeda, odpowietrzylem uklad, wszystko zgodnie z "procedurami serisowymi" ktore znalazlem w internecie po czym stanalem w miesjcu gdyz nie mam Examinera aby zrobic autoadaptacje "sprzegla".
    Probowalem sie polczyc alfadiagem 3.1 ale bez skutku.
    Moje pytania:
    zakladajac ze nowy selespeed jest zamontowany, sprawny czy adaptacja to ostatnia rzecz ktora mnie czeka??
    Czy mozna to zrobic alfadiagiem lub innym program i czy ktos ma moze zrodlo z ktorego moglbym skorzystac czy musze zakupic program ze strony alfadiag???
    Nie chce robic tego w ASO bo nie bardzo im ufam a po drugie kosztowac to bedzie nie malo.
    DODAM ZE MIESZKAM I PRACUJE ZA GRANICA, AUTKO WERSJA ANGIELSKA.

Z gory dziekuje za pomoc mi udzielona, moze wspomnymi silami auto wkoncu wyjedzie na drogi a ja bede mogl sie cieszyc z jej uzytkowania...

POZDRAWIAM

wylly
    Gość

Domyślnie

Jak mieszkasz niedaleko Wałbrzycha to ci mogę zrobić ta adaptacje

outlaw100
    Gość

Domyślnie

Mieszkam w anglii tak jak pisalem w poscie, wszystko zostalo podlaczone, zakupilem Alfadiaga, ustawione sprzeglo na 28.3.
    Probowalem zrobic \adaptacje i dupa, nic nie wychodzi, pokazuje blad p1741 i stoje w miejscu... zamienialem czujniki ze starego selespeeda i bez skutku.
    Nie wiem co mam robic juz naprawde...

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Mieszkam w anglii tak jak pisalem w poscie, wszystko zostalo podlaczone, zakupilem Alfadiaga, ustawione sprzeglo na 28.3.
    Probowalem zrobic \adaptacje i dupa, nic nie wychodzi, pokazuje blad p1741 i stoje w miejscu... zamienialem czujniki ze starego selespeeda i bez skutku.
    Nie wiem co mam robic juz naprawde...

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Przy ostatniej probie wrzucil sam sobie bieg a na liczniku pozostal w pozycji N, znowu musze go sam wysprzeglic i probowac az do skutku aczkolwiek prosze o POMOC

outlaw100
    Gość

Domyślnie

Tak jak pisalem wczesniej ze mam problem p1741, zostal rozwiazany.
    Zrobilem adaptacje po czym wsiadam do auta wrzucam R a auto porusza sie do przodu.... probuje wrzucic bieg do przodu i ... zero reakcji.
    Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem, jestescie mi w stanie pomoc, dzieki z gory