koleżanki i koledzy, moze ktoś by mógł doradzić, jakie pióra wycieraczek dobrze się sprawują w Gtv?
w serwisie niestety nie dostanę samych piór, jedynie w komplecie z ramionami po 270zł sztuka LOL!
koleżanki i koledzy, moze ktoś by mógł doradzić, jakie pióra wycieraczek dobrze się sprawują w Gtv?
w serwisie niestety nie dostanę samych piór, jedynie w komplecie z ramionami po 270zł sztuka LOL!
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 15-07-2011 o 21:53
verdebiancorosso
Idź do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego i kup same pióra, dostanie gdzieś poza ASO wycieraczek graniczy z cudem. Pamiętaj, że są dwie długości i o ile dobrze pamiętam to:
- kierowcy 55
- pasażera 50cm.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
długości to już drugorzędna sprawa, bo kupię dłuższe i obetnę
po stronie pasażera musi być z 'zapięciem', a od kierowcy uchwyt pióra ma zakończenia niepozwalające na jego wysunięcie
to, co kupiłem w markecie okazało się totalnym badziewiem, a w poprzednim aucie spisywało się nader rewelacyjnie, a tu już po 4 miesiącach taka kupa, ze smugi zostawiają
pytam, bo może ktoś może polecić
verdebiancorosso
Ja u siebie mam championy, już rok są i zero problemów, razem z klipsami do spryskiwaczy, od kierowcy ze spojlerkiem. np. tu http://moto.allegro.pl/wycieraczki-p...700329609.html
Eeee tam nie pozwalające wysunącJak się chce to można, ja dawałem chyba 27zł za 1 wycieraczkę ale nie pamiętam firmy (błękitne pudełko) , mam ją już pół roku i zgarnia poprawnie. Oczywiście kupiłem wycieraczkę od jakiegos tam innego samochodu ale wytargałem z niej pióro, założyłem do swojego oryginalnego i działa
![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Ja mam Valeo i rewelacja nie narzekam ściągaja oki
+1 dla Championów, też mam i są spoko. Fotki wieczorem bo w robocie jestem a mam na kompie w domu![]()
będę wdzięczny za zdjęcia, szczególnie mocowań
oryginalne mają takie 'zamykane' zapięcie, a ramię jest tylko zawinięte i nie ma zbytnio o co zaczepić (np. otwór)
czekam cierpliwie
wczoraj kupiłem z Unipointa pióro za 9zł, wyjąłem gumkę i ją oraz blaszki usztywniające przyciąłem i wsadziłem po stronie kierowcy, zbiera fajnie, jest cicho i nawet gumka nie ma luzu w uchwycie
na ten weekend musi mi to starczyć![]()
verdebiancorosso