wykasowano błedy: jakie, ?
co zrobiono aby tych błedów nie było,
tylko wykasowano, to dalej będzie jak było.
p.s.
a ECU z jakiego samochodu, tu jest błąd chyba.
ECu ma wiele wersji i soft musi być dedykowany do modelu.
:>>>
wykasowano błedy: jakie, ?
co zrobiono aby tych błedów nie było,
tylko wykasowano, to dalej będzie jak było.
p.s.
a ECU z jakiego samochodu, tu jest błąd chyba.
ECu ma wiele wersji i soft musi być dedykowany do modelu.
:>>>
Wszysto łacznie z komputerem i czujnikami jest z mojego auta ,silnik został uzbrojony w moje podzespoły
oj coś podejrzewam że kolega korzysta z diagnostyki na examinerze, on tak właśnie pokazuje.
Jedno co pozostaje że był jakis błąd w montazu, coś zostało nie podłaczone.
ale testy czujników powinny to wykryć, tylko nie wiem czy examinator to robi.
JAde do serwisu Alfy juz nie wiem o co chodzi !!!!
Został jeden błąd którego nie mogą wykasowac tzn błąd zaworu elektromagnetycznego regulacji kolektora dolotowego. Zawór sprawdzono parametry jego sa oki a jednak nie można wykasowac błędu,czemu??nadmieniam iz komputer do diagnostyki to nie examinator,może mają lipny komputer do diagnostyki Ten czujnik znajduje sie w aluminiowej cześci kolektora ssacego.Czy ten zawór odpowiada za skład miesznki??Na to wychodzi ze jest za uboga jak jest zimny silnik potem po przekroczeniu 50 st jest oki.POMOCY zawór nowy ponad 1000 zł!!
chyba jest mowa o elektro-zaworze dwu-komorowym, poniewaz masz silnik 1.8 a ten zawór wystepuje w 1.8 oraz 2.0.
Tylko ze on nie ma nic do składu mieszanki no chyba że daje fałszywe powietrze.
Jak błąd nie mozna wykasowac to znaczy że pojawia sie stale , na okragło i jest to bład ewidentny.
Ja bym kupił kolektor ssący i przemontował ten zawór, wymaga to niestety wymontowania całego kolektora ssacego.
a mechanicy nie sprawdzali ci ten zawór, kolektor przez założeniem.
http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm to link do strony gdzie widac ten zawór zdiecie nr 14 a zdiecie 15 przedstawia gdzie on jest zamontowany.Co do kolektora załozone były 2 sztuki sprawdzone,nadmieniam iz przed wymianą silnika wszystko było oki.Do czego słuzy ten zawór.Mój GG 360821
- jak to jest sterowanie wariatora to ja zamykam instrukcje obsługi.Kod:błąd zaworu elektromagnetycznego regulacji kolektora dolotowego
Dziś byłem w Serwisie Alfa Romeo ,błąd 0340 ,do wymiany czujnik połozenia wałków rozrządu tzw ,czujnik halla.Błąd wykasowano ,po uruchomieniu silnika to samo wiec najpierw czujnik do wymiany ,potem zobaczymy ,cana 320 zł!!!!!