Ale jeżdżą Gt3, Ferrari modena, vaipery i corvetty c5,c6 500 i 600 konne i dostaja baty. Masz racje bez sensu dyskusja.
Ale jeżdżą Gt3, Ferrari modena, vaipery i corvetty c5,c6 500 i 600 konne i dostaja baty. Masz racje bez sensu dyskusja.
Alfy nie służą do jeżdżenia na prostej...
Między 360 modena a F430 Scuderia jest przepaść 110 koni mocy, to tak po pierwsze, po drugie GT3 to nie to samo co GT2, różnica mocy 115 koni. To są seryjne samochody bez podtlenku azotu i turbospręzarek wielkości rury kanalizacyjnej, na serynych oponach. I z całym pełnym wyposażeniem. Bo tu wszystko ma znaczenie
Seryjne Evo IX - 1470 kg, 280 koni 6.1 do setki.
Seryjne Subaru Impreza 1495 kg, 280 koni, 5,4 do setki.
Mi nie chodzi o to aby je wszystkie próbować na 1/4 mili, to zawody na mistrza prostej. Ja chciałem napisać tylko, że jeżeli mamy pewien fabrycznie potencjał, jak w przypadku powyżej cytowanego subaru, to wystarczy podkrecic, na jakieś 400KM i wtedy realne staje sie 4,4 do setki.Napisał mojax
Druga sprawa to projekt GTA na kompresorze zakladał 400, a nie 350 KM i nic nie pisali, że pozostałe rzeczy bedą seryjne, być może przeszczepi naped Q4 i wywali wszystko z auta co za ciężkie, ma kase i fantazję to niech działa. Zobaczymy na efekt końcowy, być może bedzie to niskie 5 sek na 100km/h.
Hm, przeczytaj dokładnie, w projekcie napisali 400 ale niutonometrów i 350 koni mocy.
To za mało na 4,4 sek jak dla mnie.
Pozatym nie wiem czy widziałeś ale jest już 4,8 sek zamiast 4,4. Dlaczego?
4,8 jest bo 4,4 raczej mało osiągalne.
rowniez zycze, aby zeszedl nawet do 3 sekund ale tak jak kolega wyzej napisal-nie bedzie to latwe i raczej przy mocy 350KM i tej masie malo prawdopodobne...no ale kto wie.Napisał mojax
BMW M3 e46 ma 343KM i sete po 5,2 sekundy-wazy cos kolo 1,5t jesli dobrze pamietam
a M3 CSl wazy 1410kg ma 360km i 4,8sekundy do 100km/h.
Wiec patrzac na to od tej strony-lekka kuracja odchudzajaca dla alfy i byc moze uda sie zejsc przy tej mocy ponizej 5sekundTylko ciekawe czy naped na przod pozwoli na to...
ale ja sie nie znam-niewazne.Bedziemy pisac jak juz projekt bedzie ukonczony.Bo teraz to mozna sobie pisac,pisac i nic to nieda :wink:
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
troszke niusow![]()
mozna poczytac i poogladac :mrgreen:
http://forum.alfa156.net/forum/forum...707&PN=2&TPN=1
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=3939
pozdrawiam
tego kozmozza trza by zglosic do telekspresu, zeby umiescili go w galerii osob pozytywnie zakreconych...
milo, ze w polsce sie takie rzeczy wyrabia![]()
auto robi wrazenie. Swoja droga to Gta ma fajne fotele