Poszukuję pilnie silniczka krokowego.
Poszukuję pilnie silniczka krokowego.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
nie wiem czy tam ktoś dzisiaj będzie, ale zajadę o 19tej pod Casto, może jakąś alfę spotkampozdro!
gdybym wiedzial ze szukasz silniczka krokowego to pewnie dzis bym ci go zalatwil bo bylem u kolesia co ma w pip czesci ...
...teraz tylko tak : kupilem dzis skory i...
1. czy wie ktos jak podlaczyc airbagi w fotelach do wersji belli w ktorej ich nie bylo/ma ?? czy to w ogole wykonalne?
2. czy wie ktos jak podlączyc podgrzewanie foteli gdziei co....do wersji itd itd.....
?? i czy to ...
?
bo nie wiem czy to warte w ogole zachodu, czy po prostu olac to, pochowac kable i poukrywac co sie da ..
Jak masz wersję tylko z dwoma poduszkami, tj. nie przewidzianą z poduszkami foteli, to lepiej pochowaj kable, bo ingerowanie w instalację airbagów nie jest dobrym rozwiązaniem. Samo podłączenie nawet oryginalnych kostek, o ile by pasowały gdzieś w wejście, to nie wszystko, pozostaje sterownik poduszek który musiał by Ci obsłużyć te poduszki foteli. Jak koniecznie chcesz to zamontować, to sprawdź czy w centralce poduszek masz wejścia, jak ich nie ma to chowaj kable, bo chyba nie chcesz tego robić z lutownicą?
A tej silniczek krokowy dasz radę załatwić?
spalanie 7.8l/100km
tzn tak... kupujac wiedzialem ze nie bedzie mi sie nawet chcialo zabawy urzadzac z podpinaniem poduch bo to ryzyko jak sie cos rozpierdzieli ... pytam jak i czy to sie da podpiac bo pomyslalem przez chwile ze moze da sie to jakos zrobic np dokupujac jakiws przewody itp podlaczyc i bedzie dzialac.
-> ''sprawdzic czy w centralce poduszek sa wejscia .. zebym to w ogole wiedzial gdzie ta centralka i czego szukac... plan jest taki ze zostawie te kable airbagow niech tam sobie dyndaja albo schowam je tam gdzies w fotel, w nd jak w koncu wyrwe sie z firmy podskocze tam pod castorame to moze ktos kto bardziej sie orientuje obada sprawe ja jestem za zielony i za leniwy ;p
tylko poduchy swoja droga ..a co z tym podgrzewaniem to da sie jakos podpiac czy trzeba rozpruc podloge i wymienic pol samochodu ??
a ten krokowiec to do twojego auta mial by byc ?
jest w slupsku koles co ma czesci do alfy nawet teraz wszedlem i znalazlem ze ma jakies krokowce tyle ze ceny to ma grubo wysokie
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-sil...674967070.html
znalzlem tez cos w nizszej cenie http://allegro.pl/alfa-romeo-156-147...712995089.html
nie znam nr twojego krokowca wiec na priv napisalem ci nr tel.
Co do podgrzewanych foteli to już mniejszy problem. Podpinasz pod włącznik i osobny bezpiecznik w kabinie pod kierownicą i po robocie. Cała sprawa to dobrze podłączyć zasilanie i ładnie pochować kabelki pod wykładziną.
Co do krokowców, te na Allegro ze Słupska to znam, to są do Alfy Selespeed, lub z przepustnicą bez linki na potencjometr pod pedałem gazu. Moja przepustnica jest na linkę i te nie pasują. Kupować z Allegro krokowce to strach, dziś dzwoniłem do jednego z Allegro to powiedział cwaniak że pewności co do sprawdności krokowca nie ma, a mi nie uśmiecha się kupować w ciemno i strzelać może trafię a może nie. Dowiedz się czy Twój znajomy ma może takiego krokowca.
spalanie 7.8l/100km
Jak czytam wasze posty to ciesze sie że mam diesla i serdecznie współczuje. Chodzi jak traktor ale nie mam takich problemów.
Witam . Zobaczcie temat na ( Czy ktoś jest ze Szczecinka ) termin wolny to 19-20-21 lub około 27 . Bo Koszalin - Majkel i ferajna jedzie na zlot do Biłgoraja 13-14-15 .
Pozdrowionka
KaKa
nio tia... tio_2007 - oczywiscie dziekowac powinno sie za wyrazy wspolczucia ja czasami sam sobie wspolczuje ale ...nie ciesz sie tak za wczesnie z diesela bo diesele tez potrafia sie ladnie rozsypac)
kaka - ?? o co chodzi ci z tym tematem jaki zlot ??
motofan.. jak ci koles powiedzial ?! - ze nie wie czy to dziala ?? sprzedaje i nawet nie daje gwaranci ze to sprawne... hahaha to ci powiem nawet nie cwaniak tylko idiota musial byc ... ale sa i tacy mi kiedys koles odpowiedzial bo widzialem w okazyjnej cenie tez krokowca ze jest sprawny 100% .. jak zapytalem skad jest to powiedzial ze z auta jego zony :? bo wymienil jej na inny bo cos szwankowal... wiec sam odpowiedzial na pytanie ktore chcialem zadac "czy wymienil go bo sie zepsuł" - popsul sie ale sparawny w 100% wiadomo !! hehehe.
popytam po znajomych moze cos mi sie uda znalezc tylko napisz mi jakies dane tego jak numer czy cos ... bo nie wiem nawet jak zapytac ...
a tak na marginesie kiedys pytalem o krokowca nowego bosch'a podejrzewam ze cos podobnego szukasz .. cena to okolo 500zl chyba byla
taki spocik w Ustce - wypad majówkowy . Majkel jest szpec od tego typu imprez więc coś wymyśli - to jest pomysł a co dalej ?
A może 8,9,10 .
Ja prawdopodobnie będę w Ustce w tych dniach.
Pozdrowionka.
KaKa