Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Temat: Julka się zepsuła....

artikap
    Gość

Domyślnie

Maćku...to że silnik jest uszkodzony to nie moja diagnoza a serwisu... wczoraj wymontowali silnik i sprawdzają na razie nie mam nowych wieść.
    Dodatkowo nie jestem laikiem motoryzacyjnym więc dbałem o stan oleju i innych płynów (ubytków nie było) ....
    Specjalnie się tym nie przejmuje muszą zrobić i tyle....tylko szkoda że Julka zamiast jeździć ze mną musi tam stać
    Co do alfowatości to też nie uważam żeby ten przypadek miał coś wspólnego z tym że Julka jest awaryjna czy też nie jest... może poprostu była jakaś wada i tyle....
    A to że Julka jest Alfą da się odczuć - ale chyba w sumie o to chodzi ...dlatego nie kupujemy plastikowych golfów itp...
    Tak czy tak jestem bardzo zadowolony z tego auta i już nie mogę się doczekać kiedy do mnie wróci

MITOholik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał TOM & JULIA Zobacz post
    Z ciekawości przy jakim przebiegu to się stało ?

PS. też jestem nieźle dziś wkur....y bo w ten piękny przedni nosek wpakowało mi się dziś Dooblo z hakiem i zdeżak trochę popękał
    Ja miałem własnie zmieniany "nosek" i sprawdź sobie spasowanie zderzaka z maską, czy się licuje i czy odległości wszędzie są takie same ;], u mnie im się nie udało! Pan Zbyszek przeprosił za popelinę i powiedział że udzieli nagany pracownikowi, choć to on podpisał że odebrał samochód i że wszystko jest GIT.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Jak bedziesz coś wiedział to napisz. Genralnie to przy 30 tys powinna przechodzić przegląd, a wymiana świec w tym silniku po przebiegu 30 tys km jest czynnościa serwisową. Przy zaolejonej świecy zaczyna się od jej wymiany, chyba że to nie świeca.... Dziwi mnie po co wymontowywano silnik z samochodu - no chyba że dotęp do niektórych elementów jest dopiero jak ma się go na wierzchu
    Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    ...sądze jednak ze obecnych na forum właścicieli juliett jest kilka procent raczej niz kilkadzisiąt, więc pewnie ci ktorzy tutaj nie pisują a mają usterki tez nalzy wziąć pod uwagę i być moze wtedy cyfry zbliżą sie do produktu TS ?
    ...,
    Z gruntu błędne założenie zakładające, że procent usterek u osób piszących na forum jest mniejszy niż u tych którzy tu nie pisują. Skoro na 40 piszących osób jest 1 awaria to można z dużym prawdopodobieństwem przyjąć że u 400 osób posiadających julki, a nie piszących na forum będzie ich 10, ale procent awaryjnych egzemplarzy będzie identyczny. W 2010 roku sprzedano w Polsce 351 Giulietty, a na forum zarejestrowało się 35 posiadaczy co daje 10% ogólnej liczby - było nie było to jest reprezentacyjna próba statystyczna.
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 21-07-2011 o 11:13
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

artikap
    Gość

Domyślnie

Mi też się wydaje dziwne że wyjmują silnik... no chyba że chca włożyć nowy
    co do świec to wiem że właśnie przy 30 000 mają być wymieniane... właśnie taka była moja pierwsza diagnoza, jednak okazało się to co się okazało..

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

alez macieju 10% to jest spora ale jednak tylko proba, no poza tą awarią dochodzą jeszcze inne pomniejsze innych forumowiczów,
    nie chcę tutaj imputować opinii ze julietta to sheet, przeciwnie choc nie jestem "szczęśliwym posiadaczem" a raczej "szczęsliwym rozwodnikiem" to kibicuje innym posiadaczom tego pięknego wozu,
    ot ciekawy przypadek i tyle, oby szybko i ładnie wymienili co trzeba i jechać na wywczas

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Dziwi mnie po co wymontowywano silnik z samochodu - no chyba że dotęp do niektórych elementów jest dopiero jak ma się go na wierzchu
    Około 6 miesięcy po rozpoczęciu sprzedaży silników MA w Polsce(w MiTo),diler w Krakowie poinformował mnie ,że w przypadku jakiejkolwiek awarii tych silników mają zakaz grzebania w nich i jednoczesnie obowiązek wysłania do Włoch.Oczywiście minęło kolejne kilka miesięcy i nie wiem jak jest teraz.
    Puki co brak złych informacji o rozrządzie MA.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar michu35
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał artikap Zobacz post
    Mi też się wydaje dziwne że wyjmują silnik... no chyba że chca włożyć nowy
    co do świec to wiem że właśnie przy 30 000 mają być wymieniane... właśnie taka była moja pierwsza diagnoza, jednak okazało się to co się okazało..

może w ramach zadośćuczynienia włożą ci teraz silnik QV:-)

artikap
    Gość

Domyślnie

no to byłoby coś silnik z QV

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

...a moim zdaniem ilość usterek w całej populacji jest mniejsza... No bo kto się rejestruje na forum tylko z tego powodu, że kupił auto... Większość się rejestruje, bo ma jakieś pytania/wątpliwości/problemy...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

nie do końca, radku, rejestrują sie nabywcy wykazujący sie potrzebą bycia w danej społeczności, oczywiscie w glownej mierze z powodów zasięgnięcia opinii dot ewentualnych kłopotów ale to w przypadku starszych modeli
    nowsze auta wywołują rodzaj dumy u swoich własciceli oraz potrzebę podzilenia sie szczęsciem oraz "poklepania" po plecach vel "polizania po fi--cie" od im podobnych, zapewnienia o dokonaniu świetnego wyboru, nie tylko od sprzedawcy ale i własnie od współforumowiczów zarówno tych posiadających juz nowe auto jak i tych których sytauacja materialna zmusza do kibicowania li tylko