Wklej w tym poście:
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...lugi_line.html
Wklej w tym poście:
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...lugi_line.html
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
dopiero dzisiaj zauważyłem ten wątek i nareszxcie ktoś napisał coś pozytywnego , bo jak narazie to tylko usterki usterki usterki:-) ja też się cieszę, że kupiłem to auto bo urzekła mnie w nim piękna linia i juz nie raz słyszałem że zrobiłem źle bo sie bedzie psuć. oczywiście od fachowców co w życiu alfy nie mieli hehe, a poza tym dzięki zakupowi tego pięknego auta poznałem wielu nowych zakręconych i niezakręconych ludzi.
Jeśli miałeś 2.0 turbo to musiało być śmiesznie momentami.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Panowie wykresy wrzucone w instrukcjach. Nie wiem jak z czytelnością bo już nie mam nerwów do dziadowskiego łącza.
Za wyjątkiem jednej kwestii jestem zadowolony z tego samochodu, przesiadałem się z Fiata Bravo, więc cudów w temacie osiągów się nie spodziewałem. Chociaż w sumie dynamika jazdy jest dosyć podobna(fiacikiem można było polatać), to jednak radocha z jazdy jest co najmniej o jeden poziom większa szczególnie na zakrętach i przy "krętej" jeździe na prostej.
![]()
No dobra, to ja w końcu coś napiszę w tym temacie...
Zrobione 24 tys km, żadnych problemów. Zaliczyłem ostatnio Julką trasę uznaną przez Top Gear za najlepszą drogę na świecie - Szwajcaria, z Davos do Stelvio. Oprócz tego wszystkie najpiękniejsze przełęcze i wściekłe górskie serpentyny w tamtym rejonie. Rewelacyjna trakcja, silnik też, olbrzymia przyjemność z jazdy, żadnych problemów.
Parę dni później już u nas - jazdy na płycie poślizgowej - hamowanie na mokrej nawierzchni - zarówno w trybie D jak i A droga hamowania za każdym razem wyraźnie krótsza w porównaniu do innych aut będących na szkoleniu (chociaż nie wiem, jaki wpływ na to miały powiększone tarcze i zaciski). Hamowania awaryjne ćwiczone z maksymalnej prędkości 50 km/h, raczej nie zauważyłem różnicy pomiędzy trybami D i A (czy w A również wystepuje zwiększanie ciśnienia w ukł. hamulcowym po gwałtownym odpuszczeniu gazu????).
Pomimo trochę kapryśnej natury mojej Julki, kocham ją. A te spojrzenia kierowców (zwłaszcza panów), których zostawiamy za nami dają nam dużo satysfakcji
.....
"Zawiesiła" mi się nawigacja(pokazywała na ekraniku, ale nie było komunikatów głosowych).Byłam w dwóch ASO, ale nie potrafili naprawić.Po tygodniu sama "zaskoczyła". I wczoraj przez cały dzień nie działał mi start/stop - komunikat brzmiał "start/stop unavaiable" (nie wyłączyłam go). Dzisiaj już jest ok.