Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Temat: Alfa Romeo 156 2.5 V6

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał karsto1982 Zobacz post
    zapewne Alfisci za chwile zmieszaja mnie z brukiem ale tez sie usprwiedliwie...Mialem BMW e36 2,5 bez zadnego gazu porownalem go z silnikiem 1,6 z focusa mialem alfe 145 2,0 QV a odniose sie do spalania...Za chwile po za zbrukaniem mnie beda slowa ze to niemozliwe ale mialem widzialem tankowalem jezdzilem kazdym samochodem prze conajmniej pol roku...To ze duzy silnik 2,5 w bmw (nie wiem jak sprawuje sie 2,5 w alfie) to wcale nie pali duzo i skad takie wielkie dane co niektorych osob na forum ze pali 18 czy wiecej nie wiem...trzeba chyba caly czas pedal miec w podlodze (a ja bardzo lubie szybka jazde i jezdze naprawde dynamicznie) mi BMW palilo (przy normalnej jezdzie normalnym wyprzedzaniu staniu w korkach) okolo 13 litrow w miescie na trasie okolo 8,5 jak jezdzilem nia na lotnisko pofrowac czy w zimie poslizgac sie to widac bylo jak wlaznik paliwa opada ale wtedy to byl naprawde pedal w podlodze albo jazda na 2-3 przy slizganiu sie...dla porowniania focus na trasie spalil mi 9 litrow na 100 km a w miescie okolo 12 (normalna jazda bez wariacji) alfa z dwulitrowym TS-em bardzo podobne spalanie...kiedys juz pisalem na jakims forum moje przezycia i to ze duzy silnik pali duzo wiecej to dla mnie bajka nie uwierze w to i nikt mi nie wcisnie takiego bajeru wiem to bo to przerobilem...
    A obecnie przymierzam sie do zakupu Alfy 156 wlasnie z silnikiem 2,5 v6 , to tak na marginesie
    Focus 1.6 w mieście 12, w trasie 9 to się uśmiałem. Musiałbyś go kręcić na każdym biegu, dosłownie na każdym do odcinki i nieważne czy do najbliższego skrzyżowania miałbyś 200m czy 2 km. Wiem bo mam takiego Focusa i przy dobrym stanie samochodu to po prostu nierealne. Zresztą temat spalania to temat rzeka. Zależy od stanu samochodu, wielkości kół, jakości i typu opon, obciążenia samochodu, kończąc na jakości paliwa. Tankując na jednej z markowych stacji (jak się później okazało beznadziejne paliwo) samochód palił około 1 - 1,5 litra więcej niż na paliwie z zaufanej stacji.
    Ostatnio edytowane przez scudettokrk ; 24-04-2011 o 07:02

Użytkownik Rowerzysta Avatar chmielo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 - 2,5 V6 24V

Domyślnie

...dla mnie największą wadą jest...cichy silnik, za dobrze wytłumiony, fakt boski odgłos przedostaję się do kabiny, lecz nadal jest za dyskretny, na krętych drogach jeżdżę bez radia, notabene radio nadal jest oryginalne na kasetę...
    Spalanie, spokojna trasa 9-11, miasto 12-15, zawieszenie przednie tańsze niż w konkurencyjnym Audi A4, ogólnie nie jest tak tragicznie z zawieszeniem, tragiczne są nasze ścieżki rowerowe, bo ulic nie widziałem. Fajnie zegary w tubach, tablica i fotele, genialny wygląd silnika i nadwozia. Bardzo ciężko o auto w idealnych stanie, większość wymaga sporego doinwestowania i trzeba się z tym liczyć.
    Reasumując, sprzedam lub zamienię na wersję GTA
    Ostatnio edytowane przez chmielo ; 18-05-2011 o 21:59

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Widze ze wszystko kreci sie wokol spalania.... . Mialem TSa i moj brat tez mial i stwierdzam ze spalanie jest jak dla mnie nie do przyjecia, za wysokie. Pewnie dlatego ze aby wykorzystac potencjal to trzeba ten silnik ciagle krecic, ponizej 3 tysiecy obr w ogole nic nie istnieje. Taka jego charakterystyka. Wiec jesli spalanie jest az tak istotne to nawet chocby z tego wzgledu polecam V6ke. Spalanie nie jest duzo wyzsze, a frajda z jazdy, doznania akustyczne, elastycznosc i fakt samego posiadania powoduja ze zawsze wybralbym V6.

Chmielo, wymien wydech za katalizatorem i zamontuj stozek CDA. Zdziwisz sie

http://www.youtube.com/watch?v=8khWW...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=a9w9_..._order&list=UL
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 25-07-2011 o 11:09
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar karsto1982
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Fiat Marea Weekend 2,0 20v

Domyślnie

Cytat Napisał scudettokrk Zobacz post
    Focus 1.6 w mieście 12, w trasie 9 to się uśmiałem. Musiałbyś go kręcić na każdym biegu, dosłownie na każdym do odcinki i nieważne czy do najbliższego skrzyżowania miałbyś 200m czy 2 km. Wiem bo mam takiego Focusa i przy dobrym stanie samochodu to po prostu nierealne. Zresztą temat spalania to temat rzeka. Zależy od stanu samochodu, wielkości kół, jakości i typu opon, obciążenia samochodu, kończąc na jakości paliwa. Tankując na jednej z markowych stacji (jak się później okazało beznadziejne paliwo) samochód palił około 1 - 1,5 litra więcej niż na paliwie z zaufanej stacji.
    wiesz moze i sie usmiales ale nie jechales tym focusem i nie mozesz zanegowac tego co napisalem...napisalem jak jest i jak to sie odnosi do innych autek ktorymi jezdzilem...samochodem jezdzi moj ojciec i dla niego krecenie silnika do 3 tys to juz bardzo bardzo duzo wiec kreci go do 2 - 2,5 tys a to raczej do odcinki sie nie zalicza... slusznie sam zauwazyles ze sa rozne silniki rozne paliwo rozny stan silnikow i rozne style jazdy...

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Znajomy mial e34 525i i palil mu faktycznie bardzo sensownie, czyt. mniej niz alfa v6 A osiagi identyczne jak moja 155 v6. Co prawda u niego byly 192 konie, ale auto ciezsze.

P.S tak nawiasem mowiac ta jego bmka zrobila na mnie jak najbardziej dobre wrazenie.
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 25-07-2011 o 20:10
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar proh
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    szukam V6/JTS/JTDm

Domyślnie

Mam do Was pytanie - szukam V6 tylko licho z ofertami. Ile teraz kosztują zdrowe egzemplarze 2.5 V6? Nie chcę się wpakować na skarbonkę, bo mam też inne cele w życiu niż ładowanie każdego grosza w auto .

thing
    Gość

Domyślnie

szerszeń ma v6 na sprzedaż oglądałes?
    http://www.forum.alfaholicy.org/samo...156_2_5_a.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar proh
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    szukam V6/JTS/JTDm

Domyślnie

Trochę daleko - za to powrót bym miał bardzo przyjemny jeśli bym się zdecydował. Jeśli nie będzie nic ciekawego w rejonie Śląsk/Małopolska to może się wybiorę. 7,5kPLN to dobra cena?

Crash
    Gość

Domyślnie

Zdecydowanie V6 Super silniczek.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał proh Zobacz post
    Trochę daleko - za to powrót bym miał bardzo przyjemny jeśli bym się zdecydował. Jeśli nie będzie nic ciekawego w rejonie Śląsk/Małopolska to może się wybiorę. 7,5kPLN to dobra cena?
    Kolego - auto stoi 50 km na północ od Częstochowy u mojego wuja więc nie masz daleko. A robił je QBA więc nawet jeżeli mnie nie wierzysz, to on Ci powie rzetelnie, że to petarda. Cena to wypadkowa ceny zakupu, transportu, roboty QBY i mojej fatygi (naprawdę symbolicznej). Jest to naprawdę doskonale wyposażona 156.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia